Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werken al onze medewerkers momenteel van thuis. De kantoren zijn dan ook gesloten tot en met 5 juni. Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u niet het antwoord dat u zoekt? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u ons toch telefonisch bereiken? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30, op het nummer 02 286 84 84.

Omwille van onderhoudswerken zijn onze eServices niet beschikbaar van woensdag 27 mei om 17u tot donderdag 28 mei om 9u. Bedankt voor uw begrip!

Jean François Charles en Maryse Nouwens
Stripauteurs “China Li” en “India dreams” exposeren bij Sabam
oktober 12, 2018

Van The Black Wall naar the Great Wall. Sinds de vernissage van onze gloednieuwe expo “China Li, een lange reis” baadt onze exporuimte in Oosterse sferen.


Sabam ontdekte het talent van stripkunstenaars Maryse Nouwens en Jean François Charles voor het eerst op het Festival van Angoulême. Hun passie voor China werkt aanstekelijk. Door de ogen van personage Li brengt dit duo de geschiedenis van het twintigste-eeuwse China in beeld. Een fascinerend verhaal en stof genoeg voor een boeiende tentoonstelling met originele platen en tekeningen.


Jean-François Charles studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel en begon zijn carrière begin jaren zeventig met tekeningen voor La Libre Belgique en La Nouvelle Gazette.
Later concentreert hij zich op strips en werkt o.a. samen met Jan Bucquoy.
Zijn eerste grote reeks, “Pioniers van de Nieuwe Wereld”, werd in 1982 door Deligne gepubliceerd.
Andere projecten samen met zijn eega, de Belgische scenarioschrijfster Maryse Nouwens: “India Dreams” en “War and Dreams”.

 

 

Jean François Charles signeert.

Scenariste Maryse: “We zijn Sabam bijzonder dankbaar dat we onze werken ook hier kunnen exposeren”

 

 

 

 

Breng zeker een bezoekje aan The Black Wall.  Nog tot en met 4 januari kunt u de originele platen en tekeningen van Maryse en Jean-François Charles komen bewonderen. Beleef het China van de 20ste eeuw mee door de ogen van Li.

Onze tentoonstelling is gratis te bezoeken op werkdagen tussen 9u en 16u30.

Locatie:
THE BLACK WALL, AARLENSTRAAT 75-77 / 1040 BRUSSEL

 

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons