Theater van A tot Z

share

"Theater van A tot Z" spreekt "duidelijke taal"

juni 26, 2017

Hun wondere werelden liggen in "Lachland" of "Hotel Hallo". Ze tasten "Grenzen" af en brengen jonge volkjes liefde voor theater bij. Dit unieke gezelschap sleepte niet zomaar een nominatie voor de Wablief-prijs voor duidelijke taal en een theaterbeurs van Sabam in de wacht. Géén wonder dus dat Theater van A tot Z er een succesvol cultuurseizoen 2016-2017 heeft op zitten. Met meer dan 200 voorstellingen en + 40.000 toeschouwers.
Artistiek leider Peter Schoenaerts blikt graag terug op recente producties als Grenzen, Lachland en Tiresias, elk ontwikkeld voor een specifiek publiek. Peter: We hebben meer dan ooit ingezet op artistieke kwaliteit, zónder ons publiek uit het oog te verliezen. Dat loonde: onze zalen liepen vol. Ons doel voor de toekomst is meer dan ooit: mensen van alle leeftijden op een laagdrempelige manier betrekken bij kunst en cultuur, zelfs als ze daar weinig ervaring mee hebben.

Ook in het nieuwe schooljaar is Theater van A tot Z  present. Peter: We plannen steeds een productie drie jaar te spelen. Komend seizoen gaan we ons vooral focussen op het verkopen van de nieuwe stukken Tiresias, Grenzen en Lachland. We maken één nieuw stuk: Kato 2.0, dat eind dit jaar in première gaat. Over een meisje dat verlamd is, maar dankzij haar geloof in de moderne technologie, en met de hulp van een robot, zichzelf weer laat lopen. Ons doel is komend schooljaar weer 200 voorstellingen te spelen, zowel in scholen als cc's. (TG)

Meer weten? Surf naar

www.theateraz.be

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons