Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werken al onze medewerkers momenteel van thuis. De kantoren zijn dan ook gesloten tot en met 5 juni. Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u niet het antwoord dat u zoekt? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u ons toch telefonisch bereiken? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30, op het nummer 02 286 84 84.

Omwille van onderhoudswerken zijn onze eServices niet beschikbaar van woensdag 27 mei om 17u tot donderdag 28 mei om 9u. Bedankt voor uw begrip!

Audiovisueel
Winnaars Ontwikkelingsbeurzen zijn bekend
april 28, 2020

Door de coronacrisis wordt het documentairefestival Docville uitgesteld naar het najaar, waardoor onze tweede pitchsessie voor ontwikkelingsbeurzen kortfilm jammer genoeg niet kon doorgaan. Toch wilden we de filmmakers die zouden deelnemen, niet in de kou laten staan. Op basis van een uitgebreider dossier kon de jury alsnog winnaars aanduiden.
 
In totaal deelt Sabam for Culture € 15.000 uit aan die winnaars. Studenten krijgen € 1.000, terwijl professionele filmmakers dankzij een toename van ons budget voor beurzen op € 2.000 kunnen rekenen. Ongetwijfeld kunnen ze dit geld goed gebruiken in deze moeilijke tijden.

De jury bestond uit Laura Vandewynckel (expertise in animatie), Johannes Bucher (expertise in docu) en Miel van Hoogenbemt (expertise in fictie).

Een overzichtje van alle winnaars:

Wendy Montellano - 'Vesta'
Zaïde Bil & Seba Segers - 'Thom en Stoffel'
Anne Ballon - 'Jules en ik'
Marjolein Verhoeven - 'Dochters'
Saco Dhondt - 'Bom Despacho, Moço'
Sara Van Acoleyen - 'Lunch Break'
Wouter Klinkenberg - 'Dromen doe je in het donker'
Diego Quindere - 'A Yellow Metal'
Jonathan Van Hemelrijck - 'Luistervinken'
Andrés Cornejo - 'Big Fire'
Lai Kin Chang - 'De Astronaut'

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons