Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 31 augustus en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30 op het nummer 02 286 84 84.

Music
World Choir Games schuiven op naar juli 2021
juni 25, 2020

Onlangs is beslist om de World Choir Games, de grootste wedstrijd voor koren ter wereld, uit te stellen naar juli volgend jaar. Dat is jammer, maar begrijpelijk. In coronatijden is het natuurlijk niet verstandig om 574 koren van over de hele wereld – in totaal meer dan 22.000 zangers – samen te brengen in twee Vlaamse steden.

Ondanks deze tegenvaller wil de organisatie de koren en sympathisanten bedanken voor hun steun en inzet. Daarom zal er op 5 juli ter vervanging van de grote ‘fysieke’ openingsceremonie een spectaculaire virtuele openingsshow via Facebook Live worden uitgezonden. Dat wordt meteen de aftrap voor de Virtual Choir Games. Tien dagen lang zal u de sfeer van de Games kunnen opsnuiven op uw scherm! Hou dus zeker deze Facebook-pagina in de gaten!

Sabam for Culture steunt de World Choir Games met een financiële bijdrage van 10.000 euro.

Winnaars compositiewedstrijd Vic Nees

In het kader van de World Choir Games en met de steun van Sabam for Culture werd ook de compositiewedstrijd Vic Nees georganiseerd, in twee categorieën: conservatorium en deeltijds kunstonderwijs (DKO).

In de eerste categorie ging de eerste plaats naar Lara Denies met het werk ‘What is your substance, whereof are you made?’. In de categorie DKO was Stijn Dierckx de winnaar met zijn compositie ‘Luce prima’. De winnende werken krijgen onder andere een publicatie op de website Koorklank.

Koorklank: een nieuwe website over en voor componisten en dirigenten

Als onderdeel van de World Choir Games kwam met de steun van Sabam for Culture ook Koorklank tot stand. Dit is een website waar componisten en dirigenten sectornieuws kunnen lezen, inspiratie opdoen, partituren inkijken, beluisteren én downloaden, enz. Ze kunnen er ook kennismaken met koorcomponisten uit Vlaanderen en hun werk dankzij een overzichtelijke componistenfiche met up-to-date info.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons