Audiovisual 01

share

Zouzou Ben Chikha, makers Bevergem en tandem Bilall & Adil werken aan nieuwe televisiereeks met steun van het VAF

maart 1, 2018

Fijn nieuws van het audiovisueel front in onze mailboxen deze week. Een gloednieuwe prestigieuze televisiereeks is in de maak. Het Mediafonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds maakte zopas bekend dat de tv-serie-in-wording Grond ontwikkelingssteun ontvangt. Het project kon eerder ook rekenen op scenariosteun van het VAF.

Grond wordt een 8-delige serie (45') naar een idee van Zouzou Ben Chikha, geschreven door Dries Heyneman, Wannes Cappelle en de bedenker zelf. Wannes Cappelle en Dries Heyneman waren ook al co-scenarist bij de populaire tv-serie Bevergem, waarvoor de makers in december nog een welverdiende Sabamaward in de wacht sleepten.

Het is de bedoeling dat Adil El Arbi en Bilall Fallah (Black, Patser) de serie gaan regisseren. De schrijvers en de regisseurs kijken er alvast naar uit om samen te werken aan de nieuwe reeks.

Grond gaat over twee broers die met een geniaal idee de begrafeniswereld op hun kop zetten.
Lunanime, productietak van de Lumière Groep, is de hoofdproducent in samenwerking met VIER en met de steun van VAF/Mediafonds. Het productiehuis heeft de ambitie om de serie als een internationale co-productie te financieren èn te produceren. Zowel Nederland, Duitsland en Noorwegen hebben hun belangstelling reeds geuit. Start van de opnames is gepland in 2019. Op uw scherm verwacht in 2020.   

 

 

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons