U kunt op ons rekenen. Uw auteursrechten worden zoals gepland uitbetaald. 
Hebt u een vraag? Vind het antwoord in onze FAQ’s of gebruik dit contactformulier. Bellen kan u elke werkdag van 9u30 tot 13u op 02 286 84 84

Lorenzo Di Maio en Stéphane Galland winnen Sabam Jazz Awards 2019
mei 20, 2019

Deze vrijdag 17 mei vond de 10de editie van de Sabam Jazz Awards plaats.
 
De Sabam Jazz Awards worden elk jaar afwisselend aan muzikanten uit beide gemeenschappen uitgereikt tijdens jazzgerelateerde evenementen.
 
Dit jaar werden de prijzen uitgereikt tijdens Mithra Jazz in de Luikse zaal Le Forum. Sabam For Culture heeft een hart voor jazz en onderstreept dit door jaarlijks zowel een gevestigde waarde als een jong talent in de schijnwerpers te zetten. De awards werden uitgereikt door Alda Greoli, minister van Cultuur van de Franstalige Gemeenschap, en door Benjamin Schoos, gedelegeerd bestuurder van Sabam.
 
De jury, die wordt voorgezeten door Jean-Pierre Bissot, besloot na overleg:

  • om de Sabam Jazz Award voor jong talent (€ 5.000) aan gitarist Lorenzo Di Maio toe te kennen;
  • om de Sabam Jazz Award voor gevestigde waarde (€ 10.000) aan drummer Stéphane Galland toe te kennen.

 

Motivatie van de jury

De Sabam Jazz Award 2019 voor jong talent gaat naar Lorenzo Di Maio
 
Lorenzo Di Maio belichaamt de nieuwe generatie van Belgische gitaristen. Hoewel hij discreet blijft, weet Lorenzo met zijn bijdrage en persoonlijkheid de vele projecten waaraan hij deelneemt te kleuren. Deze prijs erkent zijn grote artistieke veelzijdigheid en de constante en terugkerende kwaliteit van zijn werk als componist-uitvoerder, zoals blijkt uit zijn eerste twee albums, 4in1 en Black Rainbow.
 
De Sabam Jazz Award 2019 voor gevestigde waarde gaat naar Stéphane Galland
 
Stéphane Galland is een echte artiest en leraar in dienst van de muziek. Hij kan herkend worden aan het warme en meeslepende geluid van zijn drums en heeft gedurende zijn hele carrière bij AKA MOON vele malen zijn talent en veelzijdigheid aan ons getoond.
Consistentie en vastberadenheid zijn ook kenmerkend voor de richting die hij aan zijn beroep heeft gegeven.
De jury looft met deze prijs ook de nieuwe energie die Stéphane Galland heeft gevonden door momenteel in zijn eigen naam aan muzikale projecten te werken.

 

Over de Sabam Jazz Awards

De Sabam Jazz Awards werden voor het eerst uitgereikt in 2010. De prijzen gaan naar muzikanten die zich van hun tijdgenoten onderscheiden door hun carrière en verwezenlijkingen in de jazz. De awards komen voort uit het vroegere Django D’Or. Ze zijn niet zomaar een officiële erkenning. Sabam wil actief bijdragen tot de carrière van jazzmuzikanten door hen een geldprijs toe te kennen, waarmee ze onder meer instrumenten of studiotijd kunnen aankopen of aan workshops kunnen deelnemen.

share

Over Sabam

Sabam is dé Belgische vereniging voor auteurs, componisten en uitgevers. Ze beheert de rechten van meer dan 42.000 leden in 5 domeinen: muziek, film & televisie, theater & dans, visuele kunsten en literatuur. In 2019 verdeelde Sabam meer dan € 115 miljoen aan auteursrechten aan meer dan 32.000 leden. Daarnaast steunde ze via Sabam For Culture datzelfde jaar meer dan 150 culturele evenementen en ruim 290 projecten van haar leden. Meer dan 200 werknemers zetten zich vanuit Brussel elke dag in voor de rechten van de auteurs. In 2022 viert Sabam haar 100-jarig bestaan.

Perscontact:

Olivier Maeterlinck

Tel: 02/286 83 83

press@sabam.be