Aangifte werk

Sabam int voor fictiefilms en –series, animatiefilms en –series, audiovisuele sketches, docudrama’s, documentaires, reportages, videoclips, creatieve generieken, reclamespots en videokunst.

Indien er twijfel zou bestaan tot welke categorie een bepaalde productie behoort, wordt het werk voorgelegd aan een commissie die hierover oordeelt. U kan het werkingsreglement van de commissie hier bekijken.

Onder de auteur van een audiovisueel werk verstaan wij de regisseur, de scenarist, de bewerker, de tekstschrijver en de grafische ontwerper van animaties in een audiovisueel werk. Zij moeten samen een aangifte van het audiovisueel werk doen zodat wij de rechten correct kunnen verdelen.
In Artikel 48 van het algemeen reglement vindt u de standaard verdeelsleutel per genre. De co-auteurs zijn echter wel vrij een andere rechtenverdeling overeen te komen.

Bij de aangifte voegt u best ook een kopie van het productiecontract zodat we de afspraken over de auteursrechten tussen auteur en producent kunnen nagaan.

Meld ons de uitzendingen van uw werken! Als u weet hebt van een uitvoering, mag u ons dit altijd melden. Zo bent u zeker dat we op de hoogte zijn van alle uitvoeringen.

MySabam
Geef uw werken aan, bekijk uw afrekeningen en meer.
Aanmelden

Hebt u nog geen MySabam account? Neem dan contact op met onze customer service via member@sabam.be.

U kan uw audiovisuele werken ook nog altijd aangeven via het aangifteformulier. U vindt het formulier hieronder samen met een template voor de cuesheet die u ons mag bezorgen op documentation@sabam.be.

 

Geen idee wat er zoal in een contract moet staan? Maak dan gebruik van onze handige modelcontracten!