Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 30 september en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Tot 30 september kan dat elke werkdag van 9u30 tot 13u op het nummer 02 286 84 84.

Afrekeningen

Sabam int rechten bij de zenders, de kabelmaatschappijen, de horeca, … voor uitzendingen op televisie, maar ook voor uitzendingen via NETFLIX en andere video of streaming on demand platforms. Daarnaast int Sabam ook rechten bij duplicatie van een audiovisueel werk op dvd.      

Die geïnde rechten moeten natuurlijk ook verdeeld worden.

Voor uitzendingen op televisie gebeurt dit op basis van de uitzendlijsten die we ontvangen van de zenders en volgens de verdeelsleutel die door de auteurs werd vastgelegd bij de aangifte van het werk.

Voor dvd wordt de inning van 6,1% op de groothandelsprijs verdeeld volgens diezelfde verdeelsleutel van het audiovisuele werk.

Wanneer de afrekeningen juist plaatsvinden, kan u bekijken in de lijst hieronder.

Voor inlichtingen over uw rechten in het buitenland en de lijst van de landen waarmee Sabam wederkerigheidscontracten heeft getekend, kan u hieronder terecht.

Overzicht van wederkerigheidscontracten