Beurzen

Beurs voor creatie van podcasts & audioverhalen

Bent u van plan om een nieuwe podcast of een audioverhaal te lanceren? Dan geeft Sabam for Culture u graag dat éxtra duwtje in de rug. Via deze beurs betalen we 50% van uw totale productiekosten terug, met een maximum van 1.000 euro. 

Meer info? Klik hier!

Beurs Lezingen

Door de Coronacrisis werden de lezingen van onze auteurs de afgelopen maanden massaal geannuleerd. Die vormen nochtans een belangrijke bron van inkomsten en brengen hen rechtstreeks in contact met hun publiek. Nu de cultuursector voorzichtig heropstart wil Sabam for Culture de organisatie van deze lezingen opnieuw stimuleren en stellen we ons garant voor een eerlijke vergoeding. Daarom voorzien we een bijkomende vergoeding van € 100 voor elke lezing die tot en met 31 december 2021 in een professionele context wordt georganiseerd. 

Meer info? Klik hier!

Beurs Fragmentvertaling

Met deze beurs ondersteunen we literair auteurs om voet aan wal te krijgen in het buitenland.  We bieden de mogelijkheid om een fragmentvertaling van een Nederlandstalig literair werk gedeeltelijk te financieren om deze aan te bieden aan buitenlandse uitgevers. Deze beurs bedraagt maximaal € 750 en staat open voor alle genres (literaire fictie; poëzie; essay;  kinder- en jeugdliteratuur; strips; non-fictie).

Meer info? Klik hier!

Creatiebeurs Literatuur

Sabam for Culture ondersteunt literaire auteurs bij de creatie van nieuw werk. Deze beurs biedt ondersteuning aan auteurs zodat deze tijd kunnen vrijmaken voor het schrijven van nieuw werk of om financiële kosten (research) te dekken. Deze beurs staat open voor alle genres (literaire fictie; poëzie; essay;  kinder- en jeugdliteratuur; non-fictie). Ook een veelbelovend literair debuut komt in aanmerking. Deze beurs bedraagt € 1.500.

Meer info? Klik hier!

Beurs illustratie en strip

Sabam for Culture ondersteunt illustratoren en striptekenaars bij creatie van nieuw werk. Deze beurs biedt ondersteuning aan auteurs zodat deze tijd kunnen vrijmaken voor het maken van nieuw werk of om financiële kosten te dekken. Deze beurs staat open voor alle genres (graphic novel, jeugdliteratuur, strips, prentenboek).

Auteurs kunnen zowel steun aanvragen voor één publicatie als voor een stripreeks. Deze beurs bedraagt maximum € 3.000. De helft van dit bedrag is bestemd voor de auteur, de ander helft voor de illustrator.

Meer info? Klik hier!

Exportbeurs

Zin om kennis te maken met de internationale wereld van het boek? Of wilt u uw internationaal netwerk vergroten? Dan is deze beurs voor u.

Meer info? Klik hier!