Beurzen

Beurs voor creatie van podcasts & audioverhalen

Bent u van plan om een nieuwe podcast of een audioverhaal te lanceren? Dan geeft Sabam for Culture u graag dat éxtra duwtje in de rug. Via deze beurs betalen we 50% van uw totale productiekosten terug, met een maximum van 1.000 euro.

Beurs Fragmentvertaling

Met deze beurs ondersteunen we literair auteurs om voet aan wal te krijgen in het buitenland. We bieden de mogelijkheid om een fragmentvertaling van een Nederlandstalig literair werk gedeeltelijk te financieren om deze aan te bieden aan buitenlandse uitgevers. Deze beurs bedraagt maximaal € 750 en staat open voor alle genres (literaire fictie; poëzie; essay; kinder- en jeugdliteratuur; strips; non-fictie).

Creatiebeurs Literatuur

Sabam for Culture ondersteunt literaire auteurs bij de creatie van nieuw werk. Deze beurs biedt ondersteuning aan auteurs zodat deze tijd kunnen vrijmaken voor het schrijven van nieuw werk of om financiële kosten (research) te dekken. Deze beurs staat open voor alle genres (literaire fictie; poëzie; essay; kinder- en jeugdliteratuur; non-fictie). Ook een veelbelovend literair debuut komt in aanmerking. Deze beurs bedraagt € 1.500.

Exportbeurs

Zin om kennis te maken met de internationale wereld van het boek? Of wilt u uw internationaal netwerk vergroten? Dan is deze beurs voor u.

Beurs illustratie en strip

Sabam for Culture ondersteunt illustratoren en striptekenaars bij creatie van nieuw werk. Deze beurs biedt ondersteuning aan auteurs zodat deze tijd kunnen vrijmaken voor het maken van nieuw werk of om financiële kosten te dekken. Deze beurs staat open voor alle genres (graphic novel, jeugdliteratuur, strips, prentenboek). Auteurs kunnen zowel steun aanvragen voor één publicatie als voor een stripreeks. Deze beurs bedraagt maximum € 3.000. De helft van dit bedrag is bestemd voor de auteur, de ander helft voor de illustrator.