Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 31 augustus en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Tot 31 augustus kan dat elke werkdag van 9u30 tot 13u op het nummer 02 286 84 84.

Beurzen

Beurs Fragmentvertaling

Met deze beurs ondersteunen we literair auteurs om voet aan wal te krijgen in het buitenland.  We bieden de mogelijkheid om een fragmentvertaling van een Nederlandstalig literair werk gedeeltelijk te financieren om deze aan te bieden aan buitenlandse uitgevers. Deze beurs bedraagt maximaal € 750 en staat open voor alle genres (literaire fictie; poëzie; essay;  kinder- en jeugdliteratuur; strips; non-fictie).

Meer info? Klik hier!

Creatiebeurs Literatuur

Sabam for Culture ondersteunt literaire auteurs bij de creatie van nieuw werk. Deze beurs biedt ondersteuning aan auteurs zodat deze tijd kunnen vrijmaken voor het schrijven van nieuw werk of om financiële kosten (research) te dekken. Deze beurs staat open voor alle genres (literaire fictie; poëzie; essay;  kinder- en jeugdliteratuur; non-fictie). Ook een veelbelovend literair debuut komt in aanmerking. Deze beurs bedraagt € 1.500.

Meer info? Klik hier!

Beurs illustratie en strip

Sabam for Culture ondersteunt illustratoren en striptekenaars bij creatie van nieuw werk. Deze beurs biedt ondersteuning aan auteurs zodat deze tijd kunnen vrijmaken voor het maken van nieuw werk of om financiële kosten te dekken. Deze beurs staat open voor alle genres (graphic novel, jeugdliteratuur, strips, prentenboek).

Auteurs kunnen zowel steun aanvragen voor één publicatie als voor een stripreeks. Deze beurs bedraagt maximum € 3.000. De helft van dit bedrag is bestemd voor de auteur, de ander helft voor de illustrator.

Meer info? Klik hier!

Exportbeurs

Zin om kennis te maken met de internationale wereld van het boek? Of wilt u uw internationaal netwerk vergroten? Dan is deze beurs voor u.

Meer info? Klik hier!