award annecy Nienke
“Bloeistraat 11” van Nienke Deutz haalt “kristal” op filmfestival Annecy - Nienke: “Hopelijk opent dit deuren om de film op andere plekken te vertonen”
juni 18, 2018

Dubbele winst voor ons lid Nienke Deutz op het filmfestival van Annecy!

De korte animatiefilm “Bloeistraat 11”,  kaapte er twee prestigieuze prijzen weg.
Het felbegeerde “Crystal du Court Métrage”,  de belangrijkste prijs voor korte animatiefilms en de “Prix Festivals Connexion” voeren vanaf nu het palmares van de intrigerende animatiefilm aan. "Bloeistraat 11", een productie van Lunanime, met medewerking van animatiestudio Beast Animation vertelt het verhaal van een vriendschap die op de proef wordt gesteld in de overgang naar puberteit.

Winnares Nienke steekt haar enthousiasme niet onder stoelen of banken: “Ik ben natuurlijk super blij met de prijzen! Samen met een team geweldige mensen aan mijn film werken was echt een droom.
Annecy was het eerste festival waar de film vertoond werd en het was heel bijzonder om gedurende de week reacties van mensen te krijgen en te horen dat ze op een manier geraakt waren door de film.
Dat er dan nog twee prijzen zijn gewonnen is echt een grote kers op de taart! Hopelijk opent het deuren om de film op andere plekken te vertonen.

Momenteel ben ik in een heel vroeg stadium van de ontwikkeling van een nieuwe film. Ik hoop binnenkort een residentie te kunnen doen om dit verder uit te werken.

 


“Bloeistraat 11” werd gerealiseerd met steun van Sabam. De film is het resultaat van een VAF Wildcard voor animatie. Voor Nienke Deutz is dit haar debuut in de internationale animatiewereld. De kortfilm ontving een beurs van Sabam voor de originele filmmuziek, geschreven door Frederik Van De Moortel.
www.nienkedeutz.com

Foto's (c) Lunanime

 

Lunanime en Beast Animation vielen nog twee keer in de prijzen in Annécy. Het Gentse Lunanime mocht ook het podium op als coproducent van “Funan” van Denis Do, dat de hoofdprijs won in de speelfilmcategorie.

 

(TG)

 

 

 

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons