Langspeel- en kortfilms met sinistere plots in de kijker op BIFFF 2018
maart 30, 2018

“Fantastisch” filmtalent gesignaleerd. De hoofdstad maakt zich op voor de kortfilmcompetitie van het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF), waar Sabam mee jureert en een Sabamprijs van 2000 € wegschenkt aan de beste korte fantastische film. Geselecteerd in deze competitie : ons lid Mathieu Mortelmans met zijn film « Les Naufragés ».

De film volgt Lou, een advocate. In de gevangenis ondervraagt ze Nina, een gedetineerde die pas werd opgesloten. De twee vrouwen worstelen met hun geweten. Als snel neemt het verhaal een sinistere wending…

http://www.bifff.net/program/belgian-short-films-competition-and-out-of-competition/

 

Arno Pluquet geselecteerd met nieuwe langspeelfilm

In 2017 maakte de Belgische cineast Arno Pluquet al indruk op hetzelfde festival met  ”La Caravane du Cafard”. Een bloedstollende docufictie waarin hij zich met een cameraploeg in de intimiteit van een Belgisch gezin mengt.

Ook voor de 36ste editie van het festival is het jonge talent geselecteerd. Dit keer met zijn langspeelfilm
"Ca tourne près de chez vous", een komedie die de regisseur zelf bestempelt als ijzingwekkende found footage. Het scenario werd geschreven door Arno Pluquet en Olivia Robert.
Bovendien wordt zijn eveneens geselecteerde kortfilm “Le Biberium” (regie: Arno Pluquet/Scenario : Arno Pluquet en Christophe Weigert) net voor de langspeelfilm vertoond.

synopsis: Twee amateur-videografen (een actrice en een geluidsman) starten een onderzoeksdocumentaire voor hun film die plaatsvindt in Evere. Op het eerste zicht lijkt er niets ergs te gebeuren, maar achter deze landelijke rust schuilt een zwaar geheim en een groeiend probleem... Een illustere legende speelt meer dan een grote rol…





http://www.bifff.net/fr/program/ca-tourne-pres-de-chez-vous/

 

 

 

In Arno’s vorige film worden ten slotte de geheimen ontrafeld van een gezin dat uit elkaar spat.
De regisseur laat zijn ploeg steeds meer deelnemen aan de handelingen.
Hij vergeet de camera en wordt meer dan een gewone toeschouwer, hij wordt een medeplichtige van de moordpartijen. Arno bereikt zijn doel en slaagt erin om zijn film te maken, die een soort mix is tussen het onvermijdbare programma Strip-Tease en de horrorfilms van de jaren ‘80.

 

 

http://www.bifff.net/fr/pluquet-arno/

 

 

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons