Sennek hoes "A matter of time"

share

Sennek naar Lissabon met “A Matter of Time”

maart 5, 2018

De kogel is door de kerk, het aftellen kan beginnen. Laat de songfestivalkoorts maar stijgen.
Vanaf nu duimen we allemaal mee voor Sennek en “A Matter of Time”!

Zopas maakte onze openbare omroep, de laatste jaren steevast leverancier van finalemateriaal, bekend met welk nummer Laura Groeseneken alias Sennek onze driekleur zal vertegenwoordigen in de Portugese hoofdstad.  

De Leuvense singer-songwriter trekt naar Lissabon met het nummer A Matter Of Time. Ze schreef de song samen met Alex Callier (Hooverphonic) en de Parijse producer Maxime Tribeche.

 

“A Matter Of Time” is een sfeervol nummer met een melancholische kant en een sterk verhaal. “Het lied beschrijft hoe je schoonheid kan zien in vergankelijkheid, hoe je de schoonheid kan vinden in iets waardevols dat stuk gaat,” vertelt Sennek. Met het nummer wil ze de boodschap meegeven dat door tegenslag en nare ervaringen, mensen kunnen groeien en beseffen dat in de kleine dingen ook veel schoonheid zit.

De making of op zich bleek alvast een onvergetelijke ervaring voor onze kandidate.

“Wat een ongelooflijk gevoel om hier te staan met een eigen song. Het was een geweldige ervaring om hiervoor te kunnen samenwerken met Alex en Maxime, twee erg getalenteerde artiesten. Om samen van meningen en ideeën te wisselen en tot een compositie te komen waar iedereen trots op is. Het nummer is me echt op het lijf geschreven: de melancholie, het vocale, het contrast tussen donker en licht… En de boodschap van een song vind ik ook enorm belangrijk om mensen te raken.”

 

"In de studio" (c) VRT

“A Matter Of Time”" (Productie: Maxime Tribeche) werd opgenomen in de ICP Studio in Elsene. De bijhorende videoclip is een productie van Caviar en werd gedraaid in Résidence palace, een vervallen art déco zwembad in Brussel. Regisseur Edouard Valette tekende eerder al voor de regie van Loïc Nottets “Mud blood”.

Sennek vindt het belangrijk om zelf betrokken te zijn bij alle aspecten van haar deelname aan het songfestival.
“Ook over de videoclip had ik mijn eigen ideeën, waar Edouard mee aan de slag is gegaan en een knap visueel verhaal mee heeft neergezet. Ik wilde geen verhalende clip, maar een die op sfeer is gebaseerd. We hebben voor een sobere en minimalistische sfeer gekozen, en ik ben heel trots op het resultaat.”

De act die op het podium van het Eurovisiesongfestival wordt gebracht, wordt momenteel nog volop uitgewerkt. Hiervoor werkt Sennek samen met regisseur Hans Pannecoucke, lichtverantwoordelijke Ignace D’Haese en choreograaf Yves Ruth.

Foto (c) Marie Wynants

De VRT geeft alvast nog deze weetjes mee.

  • Bij de eerste zin van het nummer én de gebroken theepot uit de video hoort een bijzondere anekdote. Tijdens het schrijven zat Laura met Alex Callier, die net thee had gezet, in de studio. Helaas viel zijn elegante glazen theepot op dat moment om en brak in stukken. Zo kwamen Laura en Alex op de inspiratie voor de eerste zin. Het beeld van de gebroken theepot werd nadien in de videoclip verwerkt.
  • Bekende Leuvenaars Stan Van Samang, Milow en Selah Sue namen ook al nummers op in de ICP Studio, waar “A Matter Of Time” werd ingezongen.
  • De  strijkers die je in A Matter Of Time hoort, zijn degene van het Nationaal Orkest van België.

 

 

De single wordt uitgegeven door Sony en is te koop via alle digitale platformen zoals Spotify, iTunes, Apple Music en Google Play.

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons