Stock - Laptop
VFL, Taalunie en Nederlands Letterenfonds bundelen krachten en lanceren nieuwe subsidieregeling
april 10, 2018

In samenwerking met de Taalunie lanceren het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) en het Nederlands Letterenfonds een nieuwe subsidieregeling. Doel: de ondersteuning van leesbevorderende of literaire projecten/initiatieven die de uitwisseling van kennis en expertise in het letterenveld stimuleren tussen de verschillende delen van het Nederlandse taalgebied.

In het bijzonder willen de projecten/initiatieven het grensoverschrijdende potentieel van de Nederlandstalige literatuur vergroten doorheen het taalgebied en/of de professionele samenwerking tussen verschillende delen van het taalgebied versterken.

De lancering van dit reglement past in de vernieuwde, versterkte Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking, die eind maart formeel werd bekrachtigd via een samenwerkingsovereenkomst voor de promotie van de Nederlandstalige literatuur en toneelschrijfkunst in het taalgebied.

Organisaties die beschikken over rechtspersoonlijkheid (zowel commercieel als niet-commercieel) kunnen een subsidieaanvraag indienen. Dossiers van feitelijke verenigingen of natuurlijke personen zijn onontvankelijk. Het project moet plaatsvinden in België (meer specifiek in het Nederlandse taalgebied van België of in het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad), in Nederland, in Suriname of in het Caraïbisch gebied.


De eerste deadline voor het indienen van dossiers voor projecten literair grensverkeer is 15 juni 2018. De aanvrager kiest zelf hoelang het project/initiatief loopt. De looptijd moet echter wel vallen binnen de periode van 1 oktober 2018 tot 1 oktober 2019. Als deze begrenzing in de tijd een probleem zou vormen, of als u hier vragen over heeft, dan kunt u contact met ons opnemen. Als er een subsidie wordt toegekend, dan bedraagt die minimaal 5.000 euro en maximaal 12.500 euro

 

Meer informatie over de subsidieregeling, het subsidiereglement en het aanvraagformulier is te vinden via deze websites:

 

Contactpersonen:

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons