Finalisten Humorklas
Wie wordt primus van de Humorklas? Go Amélie, Elias & Yannick!
april 23, 2018

De uitblinkers van de Humorklas zijn bekend! 90 enthousiaste humoristen in de dop begonnen samen aan dit avontuur in januari. 42 van hen deden auditie, waarvan uiteindelijk 9 leerlingen van de Humorklas werden geselecteerd. Tal van try outs, tips en tricks van meester Han Coucke en stevige dosissen adrenaline later kwamen deze finalisten uit de bus: Amélie Albrecht, Elias Van Dingenen en Yannick Noben.


Na een workshop improvisatie van Rob Vanoudenhoven, toonden de halve finalisten ook hun impro-kwaliteiten aan het publiek en de jury.
Juryleden William Boeva, Han Coucke (woordvoerder), journalist Peter Decroubele, producer Veerle Segers en Lieven Scheire stonden voor een moeilijke taak met 6 sterke kandidaten op het podium.

Volgens Han Coucke, de sterkste lichting ooit uit de geschiedenis van De Humorklas. De jury wil daarom ook alle kandidaten ten zeerste feliciteren om zo ver geraakt te zijn. Ze liggen dan nu misschien uit deze wedstrijd, maar ze zijn zeker niet verloren voor het comedycircuit. “We verwachten hen nog veel terug te zien op podia in Vlaanderen.” klinkt het.


Ladies first, dus beginnen we met de olijke Amelie: “Ik ben keiblij ! Ik had het niet echt verwacht. Ik was zenuwachtig, maar het is gegaan hoe ik wou dat ging.”

Yannick: “Ja, ik voelde het, de benen zaten goed en ik heb alles op alles gezet! En het was binnen! Er hangt nu wel veel van af vind ik. Je mag al radio maken en dat is super. Dus ik ga mijn best doen!”

Elias: “Zalig! Ik ga me voorbereiden op de finale zoals altijd. Ik ben een stresskip! Gisteren ben ik gaan zuipen met vrienden en vanmorgen laat opgestaan. En vandaag heeft dat gewerkt!”

In aanloop naar de finale krijgen de leerlingen van de Humorklas nog twee gastdocenten over de vloer: meester Bert Gabriëls (vak: schrijven voor radio en tv) en meester Raf Walschaerts (vak: schrijven van liedjes).

Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat. Afspraak op woensdag 30 mei in CC De Werf in Aalst voor een ongetwijfeld spannende finale! De Humorklas is een initiatief van Radio 2 en De Hofleveranciers, met de steun van Sabam For Culture.  (TG)

Op 25 mei ontvangt meester Bert hen in de studio van Radio 2 voor een Nacht van de Humor: live radio van 22u tot 4u. Meester Raf zal hen klaarstomen voor een muzikaal intermezzo tijdens de finale in Aalst. foto (c) Radio 2

 

De jury van de halve finale; vlnr: Coach Han Coucke, William Boeva, Lieven Scheire, Peter Decroubele en producer Veerle Segers

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons