binnenactiviteiten
Sabam vraagt overlegcomité om bijsturing van maatregel voor binnenevenementen
Dezember 20, 2021

Onbegrip... Dat is het gevoel dat overheerste na de beslissing van het overlegcomité op 3 december om binnenevenementen te beperken tot 200 personen.

Uiteraard moet de overheid maatregelen nemen om de toenemende druk op onze zorgsector te verlichten. Alle begrip daarvoor. Maar na twee jaar pandemie verwachten we van de overheid dat die maatregelen passend en gericht zijn. 

Stuur maatregel bij 

Niemand in de culturele sector verwachtte op 3 december de botte bijl. Volgens sommigen kunnen de genomen maatregelen nog niet versoepeld worden. Dat begrijpen we.

Wel stellen we voor dat het volgende overlegcomité de maatregel bijstuurt. Concreet vragen we dat culturele evenementen: 

  • voor een zittend publiek 
  • met mondmasker 
  • met Covid Safe Ticket
  • én met voldoende verluchting 

moeten kunnen plaatsvinden, ongeacht het aantal aanwezigen.  

Mentaal welzijn 

Op die manier blijven we de verspreiding van het virus inperken en beschermen we tegelijkertijd de mentale gezondheid. Want via goed en veilig georganiseerde culturele evenementen bieden we een uitlaatklep aan onze kunstenaars én hun publiek.  

Op een veilige manier kunnen deelnemen aan culturele evenementen zorgt bovendien voor positieve energie. Die heeft een gunstig effect op het draagvlak bij de bevolking om de coronamaatregelen na te leven. 

Politieke moed 

Het bijsturen van deze maatregel zal bijdragen tot de geloofwaardigheid van de politieke beslissingen die nodig zijn om het virus te bedwingen. 

Sabam dringt dan ook aan op politieke moed en vraagt aan het overlegcomité om deze maatregel op 22 december in die zin bij te sturen. 

share

Haben Sie Fragen?

Unser Customer Service hilft Ihnen so schnell wie möglich.

 

Kontaktieren Sie uns