Obwohl unsere Büros bis zum 31. August geschlossen bleiben und unsere Mitarbeiter von zu Hause aus arbeiten, werden wir Ihnen weiterhin mit Rat und Tat zur Seite stehen. Ihre Urheberrechtsgebühren werden ebenfalls wie geplant ausbezahlt.

Haben Sie eine Frage? Bitte lesen Sie unsere praktische Liste mit häufig gestellten Fragen. Sie können die Antwort, die Sie suchen, nicht finden? Bitte kontaktieren Sie uns über das Kontaktformular. Auf diese Weise wird Ihre Frage mit Priorität behandelt.

Möchten Sie uns trotzdem telefonisch erreichen? Wir sind jeden Werktag von 9.30 Uhr bis 13.00 Uhr und von 14.00 Uhr bis 15.30 Uhr unter der Nummer 02 286 84 84 erreichbar.

Comics Station Antwerp boven de doopvont
Comics Station Antwerp boven de doopvont
März 27, 2017

Op 9 april is het zover. Dan opent het eerste indoor attractiepark rond Belgische stripfiguren de deuren voor het grote publiek. Wereldberoemde striphelden van bij ons onder één dak, verzameld in een uniek, interactief universum vol verrassingen. Dat is Comics Station Antwerp.
Onze redactie ging zaterdag al eens een kijkje nemen op de feestelijke vooropening en kruiste het pad van menig auteur uit de negende kunst. Ook zij bleken benieuwd naar de vertaling van hun striphelden in attractievorm. Inspiratie bij de vleet in de wondere wereld van De Smurfen, Lucky Luke, Suske en Wiske, De Kiekeboes, Urbanus, Jommeke e.v.a   Comics Station is een ode aan de Belgische strip.
Te ontdekken tijdens de Paasvakantie vlakbij het Centraal Station van Antwerpen.

Durvers kunnen van de allerhoogste en langste indoor glijbaan ter wereld naar beneden glijden. Die staat te glimmen in het hart van het pretpark, dat over vier verdiepingen verdeeld is en 6.200 m2 groot is. Bezoekers kunnen plaatsnemen in de digitale 4D rollercoaster van Lucky Luke in het Comics Theater, weggeflitst worden met de teletijdmachine van professor Barabas, in het bos een feestje bouwen met De Smurfen en net als Lucky Luke sneller schieten dan hun schaduw. In totaal zijn er ruim 60 attracties en activiteiten, goed voor ongeveer vier uur familieplezier.

Wim Hubrechtsen, CEO Comics Station Antwerp: Belgisch erfgoed wordt hier in Antwerpen voor het eerst op een hedendaagse en interactieve manier voor het hele gezin neergezet in een totaalbeleving.
Een jaar geleden stond hier nog niets, nu staat hier, in één van de mooiste stations ter wereld, het allereerste indoor pretpark rond Belgische stripfiguren.
Samen met Jeroen Jespers en Mark Kiekens, oud-collega’s van Studio 100, begon Hubrechtsen in 2013 met steun van WPG, Participatie Maatschappij Vlaanderen en Vermec aan de voorbereidingen van een uniek stripverhaal. Een team van gerenommeerde nationale en internationale designers, die eerder voor o.a. Parc Asterix en Plopsaland werkten, maakten de ontwerpen voor de attracties en een jaar geleden werd begonnen aan de bouw.

Het park is open elke woensdagnamiddag van 12  tot 18 uur, zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur, en tijdens de Belgische en Nederlandse schoolvakanties en feestdagen. Info & tickets: www.comicsstation.be 

Enkele cijfers:
6: Het aantal stripzones in het pretpark.
22.5: De hoogte van de Mega Twister, de hoogste indoor glijbaan ter wereld.
50: Het aantal werknemers dat in het pretpark werkt.
60: Het aantal attracties en activiteiten die te vinden zijn in het pretpark.
150: Het aantal zitplaatsen in de multifunctionele theater- en bioscoopzaal.
2.000: De maximale gelijktijdige capaciteit van het park bedraagt 2.000 personen per dag.
6.200: De oppervlakte van Comics Station Antwerp in vierkante meter.
250.000: Het verwachte aantal bezoekers per jaar.
13 miljoen: Het budget dat geïnvesteerd is in Comics Station Antwerp.

share

Haben Sie Fragen?

Unser Customer Service hilft Ihnen so schnell wie möglich.

 

Kontaktieren Sie uns