Logan Nelson wint Sabam Award op Film Fest Gent
Logan Nelson wint Sabam Award op World Soundtrack Awards
Oktober 18, 2018

Tijdens de World Soundtrack Awards won de jonge Amerikaanse componist Logan Nelson de Sabam Award for the Most Original Composition by a Young International Composer, ter waarde van 2.500 euro.

Hij kreeg deze prijs uit handen van Sabam CEO Carine Libert voor de muziek die hij componeerde bij een scène uit Isao Takahata’s animatiefilm, 'Grave of the Fireflies' uit 1988. Nelson sluit zo aan bij Hannes De Maeyer, Cédric Murrath en Gavin Brivik in het rijtje van winnaars die deze prijs eerder al ontvingen.

Logan Nelson: "This Sabam award is the first award I’ve ever won for film scoring so it means so much to me. I’m not sure what my plans are for the prize yet, but I anticipate using it to book studio time and musicians to record my solo album that I’m working on!"

Nelson, zelf een begenadigd pianist en violist, is best bekend van de muziek die hij componeerde voor de Netflix-serie ’Dear White People’ en de dramareeks ‘For The People’. Hij werkte hiervoor samen met Emmy-winnaar Kris Bowers, waarmee hij ook samenwerkte voor de soundtrack van ‘Monsters and Men’, een film die later dit jaar uitkomt.

 

Zoals elk jaar stond tijdens Filmfest Gent beeld en muziek centraal.  

Naast de World Soundtrack Awards werden er masterclasses en panels georganiseerd rond film en muziek. Er was een heuse Industry Day alsook een Film Music Seminar dat gevolgd werd door een matchmaking moment. Sabam-leden kregen de kans om samen te zitten met professionals uit de internationale filmmuziekwereld. Denk aan agents, publicists, music supervisors en labels. Dit om contacten te leggen en een eventuele samenwerking op te starten.

Sabam-leden op de foto tijdens receptie Filmfest Gent (foto (c) Jeroen Willems)

Van linksboven tot rechtsonder:

1 Rafaël Leloup
2 Steve Willaert
3 Eloi Ragot
4 Tuur Florizoone
5 Hannes De Maeyer
6 Peter Baert
7 Ruben De Gheselle
8 Michelino Bisceglia
9 Mirek Coutigny
10 Joris Hermy

 

 

 

 

 

share

Haben Sie Fragen?

Unser Customer Service hilft Ihnen so schnell wie möglich.

 

Kontaktieren Sie uns