TAZ 2019
Sabam For Culture deelt prijzen uit op Theater Aan Zee
August 13, 2019

Elk jaar sluit Sabam For Culture het drukbezochte Theater Aan Zee af in CC De Grote Post in Oostende. Als hoofdsponsor maakten we ook deze keer maar liefst drie laureaten gelukkig met een prijs.

Op 2 augustus kaapte theaterauteur, actrice en beeldend kunstenaar Céline Timmerman al de publieksprijs weg bij de Cross-overpitch voor haar filmscenario. De Sabamprijs Jong Muziek gaat naar Jasper Segers, bekend van bands als Soldier’s Heart, Jaguar Jaguar en Tundra, die nu een videoclip mag maken op kosten van Sabam voor Jacobin, zijn elektronisch soloproject.

De Jong Theaterschrijfprijs, een bekroning voor jonge theatermakers die zelf in de pen kruipen, gaat dit jaar naar Nona De Mey Gallagher, Mats Vandroogenbroeck en Timo Sterckx voor de productie “Through the looking-glass (and what we found there)”. “Een mooie prijs om te investeren in onze volgende voorstelling” klonk het na afloop.
De voorstelling in een notendop: “Drie zonderlingen zitten gevangen in een living, in een collectieve déjà vu, in hun paranoïde hersenspinsels, in hun gedeelde bastaardtaal.” Mozes Mosuse componeerde de muziek voor de winnende voorstelling.

Theaterauteur Lies Pauwels zetelde voor Sabam in de TAZ-jury en citeerde in lovende termen uit het verslag:
“De jury looft de tekstuele intelligentie en de ongebreidelde fantasie waarmee dit straf taalspel wordt gevisualiseerd”.

vlnr. Lies Pauwels, Nona De Mey Gallagher, auteur van de theatertekst Mats Vandroogenbroeck en Timo Sterckx - © Sabam/tg
Céline Timmerman ontvangt de publieksprijs voor de Cross-overpitch (c) Tijs Soete/TAZ

 

share

Haben Sie Fragen?

Unser Customer Service hilft Ihnen so schnell wie möglich.

 

Kontaktieren Sie uns