Sie können auf uns zählen. Ihre Urheberrechtsgebühren werden wie geplant ausgezahlt.
Haben Sie eine Frage? Finden Sie die Antwort in unseren FAQs oder benutzen Sie dieses Kontaktformular. Sie können uns jeden Werktag von 9.30 Uhr bis 13.00 Uhr unter 02 286 84 84 anrufen.


 

Ik wil bestaande muziek en/of beelden in mijn film gebruiken. Wat moet ik doen?

Contacteer de uitgever van het werk in kwestie om toelating te vragen. U vindt de contactgegevens van de subuitgever voor België online terug via ons repertoire

Productiebedrijven stellen u wellicht een catalogusprijs voor. Deze prijzen zijn vaak niet goedkoop. Het komt er dus op aan goed te onderhandelen om de prijs zo veel mogelijk te drukken.

Houd er rekening mee dat u mogelijk geen antwoord krijgt op uw licentieaanvraag. In dat geval is het belangrijk om het bewijs te bewaren. Zo toont u aan dat u al het mogelijke deed om het betreffende recht te verkrijgen. Dit sluit niet uit dat de rechthebbenden van het werk eventueel later een klacht indienen. In principe moeten zij immers vooraf toelating verlenen voor elk gebruik van hun werken. U doet er dus goed aan om een voorziening te treffen voor het geval dat de rechthebbenden nog van zich laten horen.