Alain Daussin

share

Vernissage Alain Daussin - 1984 - 27/07/2017

July 6, 2017

Alain Daussin stelt '1984' (portretten van jaren 80 tot vandaag) tentoon van 27 juli 2017 tot 24 september 2017 bij The Black Wall in Brussel. De vernissage is op donderdag 27 juli 2017 om 19u.

Alain Daussin: geboren te Gembloux, begon zijn studies fotografie in het Brusselse in 1977. Drie jaar later kwam hij op de arbeidsmarkt terecht. Daar werd hij al snel ontdekt door het Franse magazine Photo. Zijn foto’s werden gepubliceerd onder de titel ‘jong talent’. Sindsdien werkte hij voor diverse tijdschriften en reclamecampagnes. Hij specialiseerde zich in het fotograferen van vrouwen. In 1983 kwam zijn carrière in een stroomversnelling, toen een aantal van zijn foto’s wereldwijd verspreid werd via zwart-wit kunstposters en postkaarten (Catch publishing, Verkerke, Art Unlimited). In 1985 ontving hij de Eurobest Award of advertising voor zijn foto in de Belgische campagne Le soir, les hommes accouchent.

Hoewel hij meer bekend was om zijn zwart‑witfoto's, stopte hij niet met kleurenfoto’s. Sinds het midden van de jaren tachtig werkte hij regelmatig samen met magazines zoals Photo, Max, Telerama, Zoom in Frankrijk of Elle, Knacht, Donna, Per lui in Italië, Stern in Duitsland, Amateur Photographer's in Londen,…

Hij stelde al tentoon in de Portfolio Gallery in Londen, in het kader van het festival voor hedendaagse kunst, alsook in Rome en Milaan in 1990, in het kader van een tentoonstelling van Lancôme, Imagine Donna, La femme de 1940 à nos jours. In 2000 stelde hij het werk Corps et Eau tentoon in de Bortiergalerij in Brussel. In 1997 ging hij aan de slag voor Getty Images.

Vandaag woont Alain Daussin in Brussel, waar hij aan reclamecampagnes werkt (o.a. voor Bultex, Renault (Award), Vedior, Mac- Leans, Le Soir). Hij blijft ook samenwerken met de grootste Europese tijdschriften.

www.revuephoto.com/portfolio-alain-daussin

Recente tentoonstellingen:
Krisal Galerie, Genève, 2013 en 2016
Fête des belges St Tropez 2015 
 

PRAKTISCHE INFORMATIE
The Black Wall
Aarlenstraat 75-77 / 1040 Brussel
Reserveringen vernissage:
Salvador Ferreira
salvador.ferreira@sabam.be

Do you have any questions? Our Customer Service will gladly assist you as soon as possible.

 

Contact us