Music - piano

share

125ste geboortedag Emmanuel Durlet - “Dichter van het klavier” wordt herdacht

oktober 11, 2018

Eén van de stichters van onze auteursvereniging, sprak in uiterst lovende termen over deze “dichter van het klavier”.  “Met zijn buitengewone pianistieke begaafdheid, had Emmanuel Durlet erkend moeten worden als één van de grootste pianisten van zijn tijd. Was zijn naam Durletsky geweest, zou het zeker gelukt zijn.”  Het zijn de gevleugelde woorden van Sabamoprichter en gerenommeerd componist Lodewijk Mortelmans (1868-1952).


Vandaag, 11 oktober, is het 125 jaar geleden dat pianist-componist Emmanuel Durlet werd geboren.  Naar aanleiding van deze verjaardag plant het naar hem genoemde fonds onder impuls van bezielster en dochter Andrea Durlet, vier herdenkingsconcerten met een nieuwe aankomende generatie muzikaal talent. Drie ervan gaan door in het kasteel d’ Ursel in Hingene op 21, 28 oktober en 11 november.

Op 9 december speelt de 20-jarige Mechelse pianist Wouter Valvekens tijdens een pianorecital in Antwerpen ondermeer “De legende der begoochelde torens” van Emmanuel Durlet.

Komend voorjaar wijden twee andere jonge pianisten, Jens Vermeiren en Yanna Penson een recital aan  werk van de betreurde componist.

Geïnteresseerd in één of meerdere van deze concerten? Neem dan zeker een kijkje op de website of volg de actua op Facebook en Twitter.

https://www.emmanuel-durlet.be/
https://www.facebook.com/EmmanuelDurlet/
https://twitter.com/intent/follow?original_referer=https%3A%2F%2Fwww.emmanuel-durlet.be%2F&ref_src=twsrc%5Etfw&screen_name=EmmanuelDurlet&tw_p=followbutton

 

Een afbeelding van Emmanuel Durlet uit 1919, geschilderd door de Belgische kunstenaar Hendrik Strick

 

 

 

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons