Algemene vergadering
Algemene vergadering van 15 mei 2023: bouw mee aan de strategie van uw auteursvereniging
februari 8, 2023

Op maandag 15 mei 2023 organiseert Sabam haar jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Want dit is hét moment om uw stem te laten horen en om mee te bepalen welke koers uw auteursvereniging zal varen. 

Stel u kandidaat

Wilt u opkomen voor de rechten van auteurs en uitgevers? Hebt u interesse om mee te bouwen aan onze strategie in een wereld vol verandering? Stel u dan kandidaat voor één van onze besluitvormingsorganen:

In ons bestuursorgaan hebben we twee Nederlandstalige mandaten beschikbaar, beiden voor een periode van vier jaar:

  • Eén mandaat als muziekuitgever;
  • Eén mandaat als auteur van werken andere dan muziekwerken.

In het college muziek staat één Nederlandstalig mandaat open. Lees meer over de termijn van dit mandaat.

In het college voor theater-, literaire & audiovisuele rechten en visuele kunsten is één Nederlandstalig te voltooien mandaat beschikbaar voor een periode van één jaar.

Ontdek hier onze beschikbare mandaten langs Franstalige kant.

Inclusie en diversiteit maken ons sterker en beter 

Wij zijn ervan overtuigd dat inclusie en diversiteit op alle mogelijke niveaus onze organisatie enkel beter en sterker kan maken. Daarom moedigen we iedereen aan om hun kandidatuur in te dienen. 

Interesse?

Aarzel dan niet en stuur ons uw kandidatuur, samen met uw motivatie en biografie, via een aangetekend schrijven met ontvangstmelding. Die moet uiterlijk op 3 april 2023 ondertekend worden voor ontvangst. 

Meer info en voorwaarden over deze mandaten leest u hier.

Het antwoord op uw vraag daar niet gevonden? Contacteer ons dan via board@sabam.be. Wij geven u graag meer tekst en uitleg.

Neem deel en oefen uw stemrecht uit

Sabam is een coöperatieve vennootschap. Dat wil zeggen dat ze wordt bestuurd door en voor haar aandeelhouders. En dat bent u: onze auteurs, componisten en uitgevers.

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering keurt u onze jaarrekening goed. En u oordeelt over wijzigingsvoorstellen in het algemeen reglement en eventuele aanpassingen aan de statuten. Daarnaast komt het u toe om uw vertegenwoordigers in de besluitvormingsorganen van onze vennootschap te verkiezen. 

Raadpleeg de rubriek 'Lidmaatschapsinfo’ via MyProfile in uw MySabam-account voor meer info over uw stemrecht.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons