Amazings
“Amazings”, by Dirk Denoyelle, humorist en legokunstenaar
juli 9, 2018

In 2012 exposeerde Dirk Denoyelle zijn legohoofden al in onze Apero Galerie, voorloper van “The Black Wall”, onze herdoopte exporuimte bij Sabam in de Aarlenstraat.

Toen al wekten zijn minutieuze legobouwwerken indruk. We herkenden de hoofden van diverse persoonlijkheden waaronder ook Sabamleden als Wannes Vandevelde.
 

Met zijn huidige expo tilt Dirk zijn kunst naar een nog hoger niveau.  “Amazings”, meerdimensionele artexperience in Kortrijk XPO biedt Dirks humor in blokjes en diverse workshops maar vooral meer dan 100 kunst- en bouwwerken en 2000 vierkante meter Legokunst met hoofdletter L.  Van Rubens’ “De aanbidding der wijzen” volgens Dirk tot Laurel & Hardy. Kortom Amazing! Nog te bezoeken tot 22 juli.

Neem snel een kijkje op www.amazings.eu

 

In 1999 herontdekte Dirk de mythische bouwstenen uit zijn jeugd en ging hij er professioneel mee aan de slag. Met de hulp van Lego België kreeg hij de bal of liever de blokjes aan het rollen. De focus lag op portretten in 2D en 3D. In 2009 kreeg hij het exclusieve label van “Lego Certified Professional”. Hij was toen slechts de tweede Europeaan en de negende in de wereld die dit kwaliteitsmerk mocht hanteren.

 

Dirk  met lego zelfportret ten tijde van onze Sabam expo in de Aperogalerie in 2012.

"Amazings" is een expo die jong en oud kan bekoren.
 

                                                                                                                                                                                                                        (TG)


 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons