Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werken al onze medewerkers momenteel van thuis. De kantoren zijn dan ook gesloten tot en met 5 juni. Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u niet het antwoord dat u zoekt? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u ons toch telefonisch bereiken? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30, op het nummer 02 286 84 84.

Omwille van onderhoudswerken zijn onze eServices niet beschikbaar van woensdag 27 mei om 17u tot donderdag 28 mei om 9u. Bedankt voor uw begrip!

And the Oscar goes to … 'Skin'
And the Oscar goes to … 'Skin'
februari 27, 2019

Afgelopen zondag ging ‘Skin van Guy Nattiv aan de haal met de Oscar voor de beste kortfilm. Een van onze vennoten, Sharon Maymon (46 jaar), schreef mee aan het scenario van deze film.

Februari was dus zonder twijfel een zeer succesvolle maand voor de Israëlische film, nadat Lapid Nadav een week eerder al de Gouden Beer in de wacht sleepte op de Berlinale. Sabam is bijzonder trots dat ze de rechten van deze twee bekroonde auteurs mag beheren (buiten Israël). Een voorbeeld voor andere internationale regisseurs?

‘Skin’ gaat over de raciale spanningen, die regelmatig oplopen in de Verenigde Staten. In de kortfilm wordt een Amerikaans stadje opgeschrikt door een bendeoorlog nadat een Afro-Amerikaanse man naar een blanke jongen glimlacht.

In zijn aanvaardingstoespraak stelde Nattiv – die al vijf jaar in de VS woont – de intolerantie aan de kaak die overal weer de kop opsteekt en waarmee zijn eigen grootouders tijdens de Holocaust geconfronteerd werden.

Net zoals ‘Synonymes’ van Lapid Nadav is ‘Skin’ een zeer eigentijdse film, die niet bang is om de vinger op de wonde te leggen.

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons