Onze medewerkers zullen op donderdag 26 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 27 (brugdag) mei telefonisch niet bereikbaar zijn. U kan ons uiteraard steeds contacteren via member@sabam.be.

Campagne beleef weer meer
‘Beleef Weer Meer’ dankzij Sabam for Culture
mei 9, 2022

Vandaag lanceert de Vlaamse overheid de campagne ‘Beleef Weer Meer’. Het doel? Het grote publiek weer massaal naar uw concerten, voorstellingen, lezingen en tentoonstellingen lokken. Een campagne waar we volledig achter staan én een doelstelling waar we met Sabam for Culture al veel langer op inzetten. 

Twee maanden geleden gooiden alle theater-, concert- en filmzalen hun deuren met veel goesting weer open. De culturele sector herademt en herleeft volop. Toch zien we dat het publiek niet overal volgt. Met de campagne 'Beleef Weer Meer' wil de Vlaamse overheid de occasionele cultuurbezoeker weer warm maken voor en zin doen krijgen in úw concerten, voorstellingen, lezingen, tentoonstellingen … Hoe? Door hen te herinneren aan de unieke troeven van live cultuurbeleving: de ontroering en vervoering, de spanning, het samenzijn, enz. 

Ook u kan de campagne mee ondersteunen en uw publiek motiveren om weer meer uit hun ‘kot’ te komen. Daarvoor kan u het campagnemateriaal hier downloaden en verspreiden via uw eigen kanalen.

Sabam for Culture stond én staat aan uw zijde

Met Sabam for Culture bleven we in volle crisis aan uw zijde staan. We investeerden in de relance van de cultuursector en uw carrière. Nog steeds bieden we u een brede waaier aan beurzen aan en steunen we projecten en evenementen die uw creaties promoten of verspreiden.

Over de laatste twee coronajaren samen spendeerden we meer dan 3 miljoen euro aan zo’n 1.600 steun- en relance-initiatieven, waaronder bijna 1.300 beurzen.

Twee concrete voorbeelden

Tijdens de coronacrisis lanceerden we een nieuwe beurs voor muziekauteurs. We bieden hen een beurs tot 300 euro per live(stream)concert aan zodat ze met een volwaardige bezetting kunnen optreden of een extra muzikant of technicus kunnen inschakelen. Twee jaar later hebben we op deze manier al 584 concerten mogelijk helpen maken voor in totaal bijna 200.000 euro

Daarnaast lanceerden we een beurs voor horecazaken en jeugdhuizen. Zij kunnen een beurs tot 500 euro krijgen wanneer ze een concert organiseren en aanstormend muziektalent zo een kans geven om hun talent te tonen en ervaring op te doen. Een échte win-winsituatie! Sinds de lancering in het najaar van 2021 ontvingen al 38 horecazaken en jeugdhuizen een beurs voor in totaal bijna 18.000 euro

Wilt u weten wat Sabam for Culture voor ú kan doen? 

Ontdek het hier.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons