Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 31 augustus en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30 op het nummer 02 286 84 84.

Belgian Music Fund
Belgian Music Fund: een relance- en steunfonds door en voor Belgische auteurs en muzikanten
juni 23, 2020

Sabam For Culture en PlayRight+ hebben in samenwerking met GALM en FACIR het Belgian Music Fund opgericht. Dit nationaal relancefonds, van en voor auteurs en muzikanten, heeft als doel de (her)opstart van de carrières van onze muziektalenten te ondersteunen.

Met eigen middelen maar ook met de steun van genereuze artiesten, fans, bedrijven en organisaties willen we muziekprojecten steunen. Projecten uit alle hoeken van het land en binnen alle genres.

Door u te ondersteunen in de verschillende stappen van uw artistiek project, investeert Belgian Music Fund in de toekomst van Belgische muziek.

Een gezonde toekomst voor Belgische muziek

Concreet kan u bij Belgian Music Fund terecht voor steun aan uw muzikale projecten. Dat kan gaan van de creatie en productie tot de presentatie en de exploitatie (MarCom & PR). Ook projecten rond professionalisering en export komen in aanmerking.

Bent u dus van plan een videoclip op te nemen? Zit er een residentie of een writingcamp aan te komen? Duikt u de studio in? Of is dat al gebeurd en wilt u nieuw momentum creëren voor uw release? Registreer u dan nu al via de website. Wij brengen u in de loop van de komende weken op de hoogte hoe u een aanvraag kan indienen.

Jan Hautekiet (voorzitter Sabam): "Auteur-componisten en muzikanten staan er financieel vaak alleen voor tijdens het schrijven, componeren en repeteren van nieuw werk. Op dat cruciale moment is er nog geen garantie dat het nieuwe repertoire succesvol zal zijn. Daarom ontwikkelt Belgian Music Fund project oproepen voor creatie, op maat van de professionele muzikant. Zeker nu de coronacrisis de reguliere concertpraktijk nog een tijd bemoeilijkt, is die steun cruciaal."

Om alles in goede banen te leiden, werkt Belgian Music Fund samen met de Koning Boudewijnstichting. Wilt u zelf een gift doen aan het Belgian Music Fund? Dan kan dat vanaf nu via de site van de Koning Boudewijnstichting. Giften vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar.

Wilt u meer weten? Luister dan naar het interview met GALM-voorzitter Tom Kestens tijdens ‘De Ochtend’ gisteren op Radio 1 of lees het artikel dat verscheen op VRT NWS.

#FundTheFutureOfMusic - InstagramFacebook

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons