Sub Rosa cover album ep

share

Beluister het onzichtbare met “Sub Rosa” van Leonore

juli 31, 2018

Een boon voor fantasy bracht Leonorefrontdame Chloe Nols op het pad naar “Sub Rosa”. Haar eigen droombeelden deden de rest. Goed voor één van de meeslependste EP’s van het jaar.  Ze brengt ons moeiteloos in hogere sferen maar als self made artist houdt Chloë de voetjes stevig op de grond.

Voor de making of Sub Rosa kon de jonge singersongwriter rekenen op een Sabambeurs. Chloë: Ik kreeg een tip via iemand in de muziekindustrie. Toen ben ik dat even gaan checken en tot mijn grote verrassing kwam ik in aanmerking voor alle criteria. Eigen beheer, aantal exemplaren, auteurschap en hoeveelheid opnamen. Het was gewoon een kwestie van papierwerk in orde brengen.

Waar heeft onze steun voor jou precies het verschil gemaakt?
Ik kreeg een mooie som geld, die ik heb besteed aan promo. Nadat ik een promoagent inschakelde, had ik nog een beetje over om extra bij te leggen voor mijn videoclip. Omdat ik alles zelf doe was dat wel mooi meegenomen.

Wat is het grootste verschil in aanpak in vergelijking met je debuutplaat?
Ik heb sindsdien veel bijgeleerd op alle vlakken. Van art work over productie tot sound en timing. Wanneer je wel of niet naar de radio moet stappen,  wat wel of niet werkt. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat je ook zelf heel gemakkelijk naar de radio kan stappen. Je hebt niet altijd een promoagent nodig. Wat ik onthoud is dat er heel veel dingen met elkaar verbonden zijn. Als je een booker wilt strikken vraagt die onmiddellijk: “Kom je ook op de radio” terwijl het bij de radio klinkt van: “Heb je een business- of een managementplan? Komt er een volledige cd?”  Die cirkel is moeilijk om te doorbreken.

Even over je EP zelf, je hebt het over een verwijzing naar het onzichtbare? Hoe is Sub Rosa precies ontstaan?
Dat is mij zo’n beetje overkomen. De laatste jaren heb ik steeds meer het gevoel dat er meer is in het leven dan we kunnen waarnemen. Meer dan we kunnen zien, horen, ruiken… Zoiets als een zesde zintuig ja, ik ben daar heel erg door geïntrigeerd.
Er zijn mensen die daar helemaal niets van willen weten maar bij mezelf is het begonnen met het kijken naar bepaalde series waarin dat naar voor komt. Ik heb altijd al een zwak gehad voor fantasyreeksen met paranormale ondertoon zoals bijvoorbeeld “American horror story” of “The walking dead”. Dat is zo’n een apocalyptische reeks. Zulke dingen vind ik echt de max. Geleidelijk begon ik zelf ook steeds meer intense dromen te hebben. Ik zal de laatste zijn om te zeggen “Zo is het” of “Er is meer” maar ik vind het gewoon heel fascinerend. Ik weet niet waar die interesse precies vandaan komt.

Een nummer op Sub Rosa is Jezebel. Het gaat over een koppel dat elkaar terugvindt doorheen meerdere levens. Het thema van reïncarnatie komt erin voor.  Hoe pijnlijk het is dat zij doorheeft dat hij haar niet herkent. En dat hij niet klaar is voor die grootse liefde. … er zelfs schrik van heeft, want hij ziet haar als een soort van weerwolf of een gevaarlijke sirene…

Zijn de andere nummers op Sub Rosa aan hetzelfde thema gelinkt?
Ja, het liedje Amazon bijvoorbeeld, gaat over de laatste amazone op aarde, die eigenlijk ook op haar grote liefde wacht. Maar hij is er nog niet en in afwachting probeert zij de aarde; de natuur, het groen, de jungle, te beschermen tegen een buitenaards kwaad.

Wat zou je willen dat mensen eruit halen voor zichzelf?
Ofwel één of andere troost, dat mijn stem iemand raakt, de dag lichter maakt…Ofwel herkenning van de thema’s rond het onzichtbare…

hoes (c) Francis Vanhee

Nieuwsgierig naar meer? Ontdek alles over Leonore op www.leonoreband.com

Chloe schreef zelf het script voor de bijhorende videoclip van Jezebel.
Chloe: Het was allemaal heel erg lowbudget en last minute, in één maand tijd gedraaid.

                                                                                                                                                                                                         (TG)

 

 

 

Ben je zelf ook op zoek naar een gelijkaardige steun voor de totstandkoming van je plaat? Klik dan door naar onze brochure “Sabam supports you”

 

 

 

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons