bentvanlooy3.jpg

share

Bent Van Looy lanceert “Yours Truly” met steun van Sabam – “Mijn publiek mag het gevoel hebben dat ik hen ken”

september 12, 2018

“Yours truly”, zo heet het nieuwe ei van één van onze meest creatieve globetrotters. Intussen het derde solo album voor Bent Van Looy, dat tot stand kwam met de steun van Sabam for Culture, via de beurs "promobudget voor een productie in eigen beheer", waarvoor al onze leden in aanmerking kunnen komen.

Ergens onderweg tussen Tel Aviv en het verre oosten konden we Bent strikken voor een virtuele babbel over de nieuwe boreling.

Bent: Ik besloot mijn derde soloplaat op mijn eigen kleine Fancy Pants label uit te brengen. De laatste jaren verzamelde ik een energiek team van creatieve mensen wiens neuzen in dezelfde richting wijzen. Het is opwindend om deze stap samen te zetten, en dan helpt een steuntje in de rug van Sabam ongelooflijk hard!


De titel alleen al klinkt uitnodigend. Het illustreert mooi dat je muziek steeds persoonlijker wordt, zoals je zelf aangeeft. Wat zou je vooral zelf graag willen dat de luisteraar meekrijgt of onthoudt uit “Yours truly”?
Ik hou ervan wanneer je als luisteraar (of kijker, of lezer) het gevoel hebt dat je in een one on one gesprek beland bent met de artiest, wanneer die je z’n werk bij wijze van spreken in je oren fluistert. Ik hoop zo’n nauwe band te hebben ontwikkeld met mijn publiek. Zij mogen het gevoel hebben dat ik hen ken en ik laat me ook kennen.

Wat mogen we verwachten van je vertaling op het podium?
Een iets grotere productie dan hiervoor. Yours Truly staat bol van de rijke arrangementen en ik wil die rijkdom vertalen naar een wervelende, opwindende show. Ook zal ik, nu de ukulele in mijn leven gekomen is, meer van voor staan, losser van de piano!

“The Open Road” smaakt alvast naar meer, waarom dit nummer als eerste single? Waar ligt de kiem ervan?
“The Open Road” is een soort persoonlijke State of the Union, een teken van leven na een periode van relatieve radiostilte en een relaas van wat er in dat leven zoal gebeurde, de afgelopen tijd. Ik zing over de grote thema’s; mijn ouders, het voortdurende zoeken, mijn dochter,


Je nieuwe muziek ontstond zoals steeds ergens onderweg. Ik kan me dus voorstellen dat je inspiratie ook nu weer welig tiert?
Reken maar! Ik beantwoord deze vragen aan de gate in de luchthaven, op weg naar Tel Aviv met Soulwax. Daarna vertrek ik naar Hong Kong en Tokyo voor solo-optredens (en nachtelijke zwerftochten, koud bier en warme noedelsoepen!)

 

 Toekomstmuziek?
“De plaat natuurlijk, en Beneluxconcerten in december. En verder ben ik weer ernstig begonnen met schilderen na vijftien jaar pauze. Ik sta te popelen om met mijn werk naar buiten te komen... wordt vervolgd.” (TG)

Heb jij ook interesse in deze beurs  promobudget voor een productie in eigen beheer  of een andere uit ons uitgebreide gamma muziek, film, theater, literatuur of beeldende kunsten? Lees er alles over in onze nieuwe brochure  Sabam supports you

foto's (c) One-Call

 

Tussen 11 en 15 september speelt Bent als gast mee met  vrienden in Hong Kong, en vanaf 16 september tot 24 september is hij in Tokyo te vinden voor enkele optredens.

Daarna trekt hij met Tim Knol door enkele Nederlandse zalen als support om vervolgens zijn eigen releaseshows op 17 december in Ancienne Belgique, op 18 december in de Handelsbeurs en op 19 december in de Roma te spelen. 21 december volgt zijn releaseconcert in Sugarfactory, Amsterdam. Niet te missen!

 

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons