Expos de Virginie Delaby et Raphael Cardinael @ The Black Wall
The Black Wall: een expo van Virginie Delaby en Raphaël Cardinael
april 15, 2019

Nog tot en met 30 mei kan u bij The Black Wall terecht voor een expo rond originele werken van Virginie Delaby en Raphael Cardinael.

Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken op werkdagen tussen 9u en 16u30.

Adres:
The Black Wall, Aarlenstraat 75-77 / 1040 Brussel

 

Wie is Virginie Delaby?

Naàlia Marinho, auteur van de blog www.embrouillaminis.blog, geeft ons het antwoord:

“Wat kenmerkt een getalenteerde fotografe? Technische kennis? Geavanceerde fototoestellen? Softwareprogramma’s? Deze zaken hebben zeker een impact, maar ze verklaren niet alles. Omdat het essentiële ontbreekt.

Het talent van een fotografe is de manier waarop ze door de lens naar de mensen kijkt. Een zachte, zorgzame en respectvolle blik. Ook een nieuwsgierige blik, op zoek naar details, naar een vonk, naar dat ‘je-ne-sais-quoi’-gevoel dat van een eenvoudige foto iets unieks maakt. Een blik die de schoonheid van een gezicht onthult, de kracht van een band, de magie van een moment.

Dat is de blik waarmee Virginie Delaby kijkt naar de mensen die ze fotografeert. De blik die van haar een getalenteerde fotografe en een boeiende vrouw maakt.

Als begeesterd autodidact bouwde Virginie haar fotografiecarrière beetje bij beetje op. Haar individuele, eerder intimistische bijdragen en meer grootschalige projecten hebben uiteindelijk tot twee fotoboeken geleid: “Mais voyons Monsieur, je ne suis pas celle que vous croyez !” en “Charlotte”, beide uitgegeven door Editions Chat Ailé. In beide boeken herkennen we haar kenmerkende stijl: zwart-witbeelden, de kracht van details en het vermogen om het allerbeste uit haar modellen naar boven te halen.

Kortom, Virginie Delaby is gepassioneerd, toegewijd, oprecht en uniek, net zoals haar foto’s. 

Deze tentoonstelling bevat enkele van haar mooiste, zorgvuldig uitgekozen foto's. Kom kennismaken met haar werk en haar bijzondere blik. Neem uw tijd en geef uw ogen de kost. Ik wens u veel kijkplezier.”

 

Wie is Raphael Cardinael?

We vroegen het hem. De man, een Brussels zinneke, half Rwandees, beschrijft zichzelf als volgt:

“Ik ben een vrije geest, geboren uit een Rwandese moeder en een Slowaakse vader. Mijn plaats tussen verschillende culturen heeft van mij een kosmopoliet gemaakt. Zowel open voor de ontmoeting als verliefd op de mens in het algemeen. Door deze multiculturele inborst ben ik door vele continenten gaan reizen en heb ik een onverzadigbaar verlangen om de mensheid in al haar facetten te ontmoeten.

Ik deed mijn middelbare studies aan de Steinerschool (alternatieve pedagogie), waar het artistieke sterk werd ontwikkeld. Ik heb mijn vleugels toen helemaal opengeslagen. Het was alsof kunst plots geen geheimen meer voor mij had. Ik was al snel gepassioneerd door verschillende disciplines.
Ik begon mijn professionele carrière in de houtbewerking en ben daarna doorgestroomd naar de fotografie, een passie die mij altijd heeft achtervolgd.
Ik voelde me aangetrokken door de schoonheid van deze wereld. De dingen die ik fotografeerde probeerde ik altijd onder de aandacht te brengen. Een groot deel van mijn carrière (15 jaar) besteedde ik aan de Belgische pers (Het Laatste Nieuws, ISOPICS, PHOTONEWS,…).

Daarna wilde ik mijn Afrikaanse familie leren kennen en ben ik teruggekeerd naar Rwanda om een andere realiteit van mijn familie onder ogen te zien. Meer dan drie jaar lang profiteerde ik in het land van duizend heuvels van een perfecte alliantie tussen mijn beroep en mijn passie (foto's van natuurparken, dierenparken, landschappen, topmodellen, marketing, reclame,…).

Het is deze diversiteit aan menselijke ontmoetingen gedurende mijn hele carrière die mij ertoe bracht om mijn collectie ‘Kigali by night’ te maken. Ik voelde de behoefte om de transformatie van het land en de snelle vernieuwing ervan te laten zien. Het contrast tussen landelijke en stedelijke wijken in één en dezelfde foto is een perfecte illustratie van het contrast van een land in volle emancipatie.”

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons