Boekenleeuw en Boekenpauw gaan naar Kathleen Vereecken en Kaatje Vermeire
Boekenleeuw en Boekenpauw gaan naar Kathleen Vereecken en Kaatje Vermeire
oktober 30, 2019

Op woensdag 30 oktober werden traditioneel de Boekenleeuw en Boekenpauw uitgereikt op de Antwerpse Boekenbeurs. De winnaars kregen hun prijs uit handen van Sabamvoorzitter Jan Hautekiet. De literatuurprijzen zijn elk goed voor 2.500 euro en worden opnieuw gesteund door Sabam for Culture.

“Kinder- en jeugdliteratuur krijgt misschien niet altijd evenveel aandacht als de volwassen tegenhanger maar is daarom zeker niet minder belangrijk. Ze voedt niet alleen de fantasie van onze jongere lezers maar brengt hen ook levenslessen bij. Alleen al daarom steunen wij maar al te graag initiatieven als de Boekenleeuw en Boekenpauw.” aldus Jan Hautekiet.

De Boekenleeuw, de prijs voor het beste Nederlandstalige kinder- of jeugdboek, ging dit jaar naar ‘Alles komt goed, altijd’ van de Gentse schrijfster Kathleen Vereecken. De jury prees de sterke opbouw van het verhaal, de loepzuivere taal en het mooie, beeldende taalgebruik.

De Boekenpauw, een bekroning voor het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek, ging naar ‘Ans & Wilma verdwaald’ van Kaatje Vermeire. De jury loofde onder andere haar spel van licht en donker, met perspectieven en dimensies, en een dialoog die evenwichtig en typografisch verfijnd worden gebracht.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons