enquete
Covid Event Risk Model helpt organisatoren om hun event coronaproof te maken
juli 10, 2020

Sinds 1 juli komt het culturele leven weer op gang. Organisatoren van een publiek of privaat evenement moeten voldoen aan de voorwaarden die de nationale Veiligheidsraad heeft bepaald en de protocollen die door de bevoegde ministers werden opgesteld. Meer info daarover vindt u terug op de website van de federale overheidsdienst volksgezondheid.

Organisatoren van een evenement moeten ook het Covid Event Risk Model invullen. Dat model bestaat uit een online vragenlijst en een protocol die hen moeten helpen en begeleiden het evenement op een veilige manier te organiseren.

De website bevat verder ook sectorspecifieke protocollen met extra richtlijnen voor deelnemers, artiesten & performers, medewerkers en leveranciers.

Het Covid Event Risk Model werd ontwikkeld door de overheid in samenwerking met wetenschappelijke experts, gespecialiseerde onderzoekers en de Alliantie van Belgische Event Federaties.

Hoe werkt het?

Door het Covid Event Risk Model in te vullen test de organisator of hij/zij voldoende maatregelen neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na afronding van de online vragenlijst krijgt het evenement een groen, oranje of rood label toegewezen met het oog op het veiligheidsrisico:

  • Ontvangt de organisator een rood label? Dan vormt het evenement een groot risico voor de verdere verspreiding van het coronavirus;
  • Bij een oranje label krijgt hij/zij het advies om extra maatregelen te nemen met het oog op de verdere verspreiding van het virus te beperken;
  • Een groen label betekent dat het evenement aan de voorwaarden voldoet en als veilig wordt beschouwd volgens de huidige maatregelen.

Heeft de organisator vergunningsplicht bij een lokaal bestuur? Dan moet een bewijs van het veiligheidslabel toegevoegd worden aan het veiligheidsdossier. Voor evenementen zonder vergunningsplicht geldt er een meldingsplicht aan een erkend veiligheidsadviseur. De beslissing of een evenement al dan niet mag plaatsvinden wordt hoe dan ook genomen door het lokaal bestuur.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons