Foto Christophe Vekeman: copyright Jonas Lampens
Cruise van Christophe Vekeman overtuigt jury op Boekenbeurs
november 9, 2020

Christophe Vekeman is bekroond tot beste Sabam-auteur van 2019 op de Antwerpse Boekenbeurs. Zijn roman Cruise zorgde hiervoor. De Belgische schrijver, dichter en performer krijgt, naast de erkenning, ook 5000 euro van Sabam for Culture. 

Christophe Vekeman haalde het met zijn roman Cruise van Johan Op De Beeck, Peter Verhelst en Paul Verrept. De onafhankelijke jury prijst Vekeman voor zijn “uitgesproken eigen taal” en “vakmanschap”, die hem meteen herkenbaar maken.

“Bij Vekeman is de satire nooit gratuit: hij houdt de lezer een spiegel voor. Cruise is een authentieke Christophe Vekeman. Een geslaagde aanvulling op zijn oeuvre dat de voorbije jaren van een opvallende constante kwaliteit getuigt”, aldus de jury.
 
Over de prijs 
Sabam for Culture gaat samen met Boek.be op zoek naar de beste Sabam-auteur van het vorige jaar. De focus ligt op de creatie van nieuwe literaire werken in diverse genres (roman, thriller, poëzie, jeugdliteratuur, non-fictie,…). De winnaar krijgt officiële erkenning én een geldprijs van 5000 euro. Daarmee investeert Sabam in de carrière van de laureaat.
 
Die werd gekozen door een onafhankelijke jury, bestaande uit Myriam Blieck (Langzullenwelezen/VRT), Karla De Ceulener (zaakvoerder boekhandel Salvator Mechelen) en Caroline Schoonejans (Hoofd Marketing & Communicatie bij Boek.be).

Lees wie genomineerd was.
 
Virtuele Boekenbeurs met 300 auteurs
De Boekenbeurs is traditioneel het moment van de waarheid – maar niet in coronajaar 2020. Daarom slaan organisator Boek.be en de VRT de handen in elkaar voor een alternatieve online-editie. Op het programma: een dagelijkse Boekenmarathon met Tom De Cock. Hij interviewt 300 grote namen uit de Vlaamse en internationale boekenwereld over hun nieuwste boek. 

Volg de Boekenmarathon nog tot 11 november live via VRT NU.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons