Daniël Verstappen

share

Daniël Verstappen vertaalt liefde voor piano in “Soulmate”

oktober 6, 2017

Eén van de veelbelovende talenten die ons pad kruisten tijdens Midem 2017 is Daniël Verstappen. De jonge muzikant/componist is haast vergroeid met zijn lievelingsinstrument. Zijn onvoorwaardelijke liefde voor de piano vormde meteen de inspiratie voor single “Soulmate” en album “From the heart”.
Voor de uitwerking ging Daniël niet over éénnachtijs. In de zomer van 2016 zonderde hij zich een week lang af in een Tsjechisch kasteel in de buurt van Praag.

 

“Music connects people”

Daniël: In Kasteel Morakova, helemaal afgescheiden van de buitenwereld, kon ik me volledig onderdompelen in de muzikale wereld waarin ik mijn eerste album heb mogen realiseren. Net zoals de maintrack van het album, getiteld “From the heart” is “Soulmate” gelinkt aan een diepere betekenis.
Ik speel piano sinds mijn vijfde. Tijdens het spel kon ik mijn emoties een plek geven. Zo schreef ik al op jonge leeftijd composities met gepaste titels. Vergelijk het met een persoon die jou beter kent dan jijzelf, iemand die altijd klaar staat om naar je verhaal te luisteren zonder een oordeel te vellen. Ik ben ervan overtuigd dat heel wat mensen zich in mijn verhaal kunnen herkennen.

Bovendien wil ik mensen verbinden met mijn muziek.  “Music connects people”
De bijhorende videoclip eindigt op mysterieuze wijze met de quote; “Who connects your soul with the sound of your heartbeat and reveals your secrets.”
“Are you ready to find your soulmate?” De danseres in de clip is eigenlijk een weerspiegeling van mijn gedachten.

De muzikale basis van “Soulmate“ berust louter op piano. De versie in de videoclip is de volledige versie met orkest en elektronische klanken. Mijn stijl is samen te vatten als enerzijds filmische muziek en anderzijds elektronische muziek waarbij ik de klassieke piano en orkest combineer met dubstep en bijpassende sound effecten.

 

Online campagne ongoing

Op dit moment zijn we samen met Horus Music in de UK gestart met de online campagne om het project internationaal te lanceren. De komende maanden ga ik dus druk bezig zijn met deze campagne, waarbij ik geregeld naar Londen zal reizen. Daardoor worden live optredens verschoven naar 2018, net als het creëren van nieuwe videoclips.

Ik wil graag meer tracks maken, ook met melodie en tekst, waarbij professionele zangeressen worden ingeschakeld, met een volgend album tot gevolg. En spectaculaire videoclips om zoveel mogelijk views te genereren.

 

Toekomstmuziek

Daniel: Ik componeer mijn muziek "a la minute", op korte termijn, zodat ik mij volledig kan focussen op het nummer waar ik mee bezig ben. Er komt sowieso vrij snel een vervolg, met veel dramatiek, passie en massieve omvang.
Daniël hoopt een zo groot mogelijk publiek te bereiken, zowel jongeren als ouderen.
Door de klassieke piano op een moderne en innoverende wijze naar de voorgrond te brengen, met bijhorende licht- en virtuele/driedimensionale effecten is mijn doel om naast de concertzalen ook
op internationale festivals te mogen optreden.

 

Filmregisseurs die alvast mogen bellen met de vraag om een soundtrack te maken? Erik Van Looy, Stijn Coninx, Steven Spielberg, Martin Scorsese en nog heel wat meer hoor! (lacht)

Mijn ultieme speellocatie? The Royal Albert Hall in Londen, absoluut! (lacht). Naast het feit dat dit een wereldberoemde concertzaal is, heb ik een zwak voor authentieke - al dan niet gerestaureerde, fundamentele - gebouwen, kerken, kastelen,…met een bijzondere architectuur.

 

Ik zou ook graag mijn composities laten opnemen in tv, commercials en films. Mijn live-performance blijf ik verder ontwikkelen om zo op diverse podia te kunnen staan, met zangeressen, crew en musici. Er zijn concrete aanbiedingen op internationaal niveau waarbij mijn management druk in de weer is om de onderhandelingen in goede banen te leiden. UK, Zuid-Afrika en Azië, staan reeds op de planning. Wat er precies gaat gebeuren, verklap ik nog even niet. Maar ik zou zeggen volg mij op sociale media en op mijn website en blijf zo up to date! (lacht) (TG)

http://www.danielverstappen.com
http://www.facebook.com/officialmusicdaniel
http://www.instagram.com/officialmusicdaniel

 

Op 20 oktober komt de single (zowel de piano- als full version) uit in alle online stores

(iTunes, Spotify, Apple Music…)

 

Op 24 september stelde Daniël “Soulmate” voor aan een select publiek in Maaseik. De release van de videoclip zal grotendeels dienen als promomateriaal op internationaal niveau.

 

Ik componeer mijn muziek "a la minute", op korte termijn, zodat ik mij volledig kan focussen op het nummer waar ik mee bezig ben.

 

 

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons