Onze medewerkers zullen op donderdag 26 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 27 (brugdag) mei telefonisch niet bereikbaar zijn. U kan ons uiteraard steeds contacteren via member@sabam.be.

IKRAAAN
De Toots sessies zijn terug, met de steun van Sabam for Culture
december 21, 2021

Al drie seizoenen lang bieden de Toots sessies muzikanten, dichters, choreografen, stand-up comedians en theatermakers van bij ons een platform. Allemaal geven ze het beste van zichzelf tijdens een kort optreden. Daarbij ligt de nadruk op jong talent. Sabam for Culture ondersteunt dit initiatief al drie seizoenen lang. Samen met Canvas willen we de sector én de artiesten in deze tijden blijven steunen door hen deze sessie en zichtbaarheid voor een groot publiek aan te bieden. 

De eerste reeks van het programma werd eind 2020 in volle lockdown opgestart om de zwaar getroffen cultuursector te steunen en Vlaamse artiesten alsnog een podium te bieden. 

Komen in dit seizoen onder andere aan bod: het Antwerpse hiphop-duo blackwave., de Nieuwe Lichting-laureaat The Haunted Youth, theatergezelschap Compagnie Cecilia en cabaretier Pieter Verelst.

Het initiatief werd enthousiast onthaald door de artiesten, de sector en het publiek. Dat blijkt ook uit de reacties:

 

“De Toots Sessies waren een uitdaging omdat ik wist dat er geen publiek aanwezig zou zijn. Normaal maak ik contact met de mensen in de zaal en gebeurt er een wisselwerking. Hoe meer energie ik geef, hoe harder het publiek reageert en hoe meer energie ik terugkrijg. In dit geval zat het publiek thuis. Het doel was dus om hen te bereiken. Ik heb dan ook rechtstreeks naar de camera gespeeld. 

Het is een geweldig initiatief van de openbare omroep en ik ben blij dat ik mocht meedoen. Door naar het programma te kijken, heb ik ook andere artiesten leren kennen die ik sindsdien ben blijven volgen.”

Stand-up comedian David Galle


"Het was een leuke ervaring en ik ben blij dat ik uitgenodigd was. Ik vond het ook leuk dat het op tv kwam. I guess dat het goed is om zo’n initiatieven voor artiesten nog relevant te proberen houden in zulke tijden. Het is ook interessant aangezien artiesten meer exposure krijgen."

Soultrap- en r&b-zangeres IKRAAAN


Ontdek de Toots sessies hier.

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons