cinema
Deze Belgische topfilms ontdek je dit najaar in de bioscoop
oktober 25, 2022

Dit najaar staat in het teken van de Belgische film. Er verschijnen maar liefst zes niet te missen films van eigen bodem in de bioscoop. We zetten ze voor u op een rijtje. 

Bent u net zoals ons grote fan van de Belgische film? Dan hebt u keuze te over:

  • Ritueel: het grimmige vervolg op ‘De Behandeling’ van Hans Herbots. 
  • Rebel: de vijfde en meest persoonlijke film van Adil El Arbi & Bilall Fallah.
  • Tori et Lokita: een diep ontroerend portret over twee Afrikaanse jongeren van de gebroeders Dardenne.
  • Zillion: de ‘rise and fall’ van Zillion-oprichter Frank Verstraeten door Robin Pront.
  • Close: de tweede wondermooie en wereldwijd geprezen langspeelfilm van Lukas Dhont.
  • De Acht Bergen: een diepzinnige ode aan de vriendschap van Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch.

Keuzestress? Ontdek waarover deze zes Belgische filmparels precies gaan: 
 

Ritueel

Van: Hans Herbots
Nu in de bioscoop

De ontdekking van een afgehakte hand in een Brussels kanaal dwingt de Belgische politieduiker Kiki om een diep schuldgevoel uit het verleden, dat van haarzelf en dat van haar land onder ogen te zien. Gebaseerd op het boek ‘Ritual’ van Mo Hayder.


Rebel

Van: Adil El Arbi & Billal Fallah
Nu in de bioscoop

Na de dood van zijn vader is Nassim, een 13-jarige Marokkaanse jongen uit Molenbeek, op zoek naar een identiteit. Zijn moeder Leila probeert hem angstvallig weg te houden van zijn oudere lokale gangster-broer Karim. Op deze jonge leeftijd moet Nassim beslissen hoe de rest van zijn leven eruit zal zien.


Tori et Lokita

Van: Luc Dardenne & Jean-Pierre Dardenne
Nu in de bioscoop

België, vandaag. Een jongen en een tienermeisje zijn alleen van Afrika naar hier gereisd. Ze zetten hun onoverwinnelijke vriendschap in om de moeilijke omstandigheden van hun verblijf aan te kunnen.


Zillion 

Van: Robin Pront
Vanaf 26 oktober 

1997. Frank Verstraeten, een computergenie met een onwaarschijnlijke neus voor zaken, een fascinatie voor het nachtleven en een ongezonde bewijsdrang wil slechts één ding: een eigen discotheek die de concurrentie niet alleen overtreft maar simpelweg vernedert. De futuristische megadiscotheek Zillion is een feit en Frank ontpopt zich tot de spilfiguur van het Antwerpse nachtleven. 


Close

Van: Lukas Dhont
Vanaf 2 november 

Nadat de intense vriendschap tussen de twee dertienjarige jongens, Leo en Remi, abrupt wordt afgebroken, zoekt Leo vol onbegrip toenadering tot Sophie, de moeder van Remi. ‘Close’ volgt het parcours van een vriend en een moeder, waarin kwetsbaarheid, identiteit en liefde centraal staan.


De Acht Bergen

Van: Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch
Vanaf 14 december

De Acht Bergen vertelt het verhaal van Pietro en Bruno, een stadsjongen en een bergjongen, die vriendschap sluiten als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als Koninkrijk. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, trekt Pietro de wereld rond. Een tocht in eenzaamheid en liefde, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen tegen de achtergrond van de ongerepte natuur van de Italiaanse Alpen. Naar de roman ‘Le otto montagne’ van Paolo Cognetti.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons