Ensors beeldjes
Ding mee naar een Ensor voor beste kortfilm!
juli 4, 2018

Op 7 september schiet het Filmfestival van Oostende opnieuw uit de startblokken met de steun van Sabam. Maar FFO gaat nu al op zoek naar de beste kortfilms van het jaar. De Ensors, Vlaamse filmprijzen die het festival sinds 2010 jaarlijks organiseert, werden met de oprichting van "vzw De Ensors" in een nieuwe structuur gegoten.  Ook Vlaamse kortfilms (fictie, docu en animatie) komen in aanmerking voor een felbegeerde Ensor. Maakte je het voorbije jaar dus een kortfilm, schrijf je dan zeker in via deze link!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4cgEmOTPtX6mCOsVQR0TEgbSfIe6HiWNYvK-9FPNaQA-gIQ/viewform

 

De film mag maximaal 40 minuten lang zijn, gedraaid door een (majoritair) Vlaamse regisseur en moet voor het eerste publiek vertoond zijn in de bioscoop of op een festival tussen 1 juli 2017 en 31 juni 2018.
Op vrijdag 14 september worden de winnaars bekendgemaakt. Inschrijven kan tot en met 1 augustus 2018. De genomineerden kennen we eind augustus.
 

Sabam steunt kortfilmmakers ook via een ontwikkelingsbeurs van 1.000 euro voor zowel afstudeerfilms als professionele kortfilms. En via de studentenpitchcompetitie op het festival maken 10 studenten kans op een productiepremie van Sabam voor hun studentenfilm. Dimitri Sterkens, de winnaar Kortfilm fictie van vorig jaar met “On Attend” won zo’n premie op FFO en kreeg daarbovenop ook nog een beurs van 1.000 euro.

Meer info : info@filmfestivaloostende.be

foto's (c) FFO

Jasmine Elsen (kortfilm animatie), hier op de foto bij Sven Gatz 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons