Audiovisual 01
Faire vergoeding voor audiovisuele auteurs voor online exploitatie in Europa – TEKEN DE PETITIE
juni 19, 2018

Eind juni stemt het Europees Parlement over het voorstel van Richtlijn waarin het auteursrecht wordt aangepast aan de online omgeving.                                                                                                                                                           

Voor de audiovisuele auteurs zetten FERA (Europese vereniging van Regisseurs), FSE (Europese vereniging van Scenaristen) en SAA (Society of Audiovisual Authors) een petitie op poten waarin ze opkomen voor een onoverdraagbaar recht op vergoeding wanneer films en series gedownload of bekeken worden via digitale platformen. De meerderheid van de Europese lidstaten voorziet dergelijk recht op faire vergoeding vandaag niet. Europa kan deze ongelijkheid nu recht trekken. Zo komt er een einde aan de discriminatie die de rechten van auteurs ondermijnt, en bijgevolg de creativiteit in Europa.

FERA, FSE en SAA roepen het Europees Parlement, de lidstaten en de Europese Commissie dan ook op om de rechten van audiovisuele auteurs in Europa te ondersteunen door onderstaande bepaling in te schrijven in het voorstel van Richtlijn:

Een onoverdraagbaar recht op proportionele vergoeding voor audiovisuele auteurs, rechtstreeks bij de online on demand platformen geïnd, via collectieve beheersmaatschappijen die de auteurs vertegenwoordigen, zoals Sabam.

Ook Sabam roept haar audiovisuele auteurs op de petitie te ondertekenen:

http://www.saa-authors.eu/en/pages/484-sign-the-petition

 

Audiovisual 01

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons