10de verjaardag CTM FFO ster Harry Kümel
FFO 2018 - Een ster voor Harry Kümel en 10 kaarsjes voor CTM
september 3, 2018

Na “Engel”, vrijdag opener van het Filmfestival van Oostende, wordt de komende weken een sterrenregen voorspeld aan de kust. 

De 12de editie van het filmfeest aan zee zet bovendien topcineasten van bij ons in de kijker.  Net als Robbe de Hert en Raoul Servais staat ook Harry Kümel in de spotlights.

In het kader van de tiende verjaardag van muziekuitgever CTM brengt deze laatste in samenwerking met het festival de originele soundtrack van “Daughters Of Darkness ("Les Lèvres Rouges"/"Dorst naar bloed") uit. Harry maakte deze licht erotische vampierenfilm in 1971. 

De film was een klein succes in België maar groeide uit tot een culthit in de rest van de wereld.  De muziek, gecomponeerd door François de Roubaix, werd -afgezien van één single- nooit uitgebracht maar groeide in de hip hop wereld uit tot een echte hype.  Zo werd track “Dunes d’Ostende” onder andere door Lil Wayne, ICE T en Ab-Soul gesampled.

Op 13 september, exact tien jaar nadat hij de Muze van Sabam mocht ontvangen, krijgt de regisseur van deze cultprent en tal van andere filmpareltjes als “Malpertuis”, “Eline Vere” en “Monsieur Hawarden”, een welverdiende ster op de zeedijk en Lifetime Achievement uit handen van Jan Verheyen.

Daarna is het feesten geblazen met de voorstelling van de exclusieve vinyl/CD uitgave en de verjaardagsparty van CTM.
Ook u maakt kans om de receptie en screening van de film in KAAP/Vrijstaat O mee te maken. Meer info via info@ctmentertainment.be

Het filmfestival van Oostende geniet de steun van Sabam For Culture.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons