share

Grote Belgische filmmakers op het Toronto International Film Festival 2018

september 14, 2018

Op het filmfestival van Toronto, dat nog tot 16 september loopt, worden momenteel in avant-première enkele langspeelfilms van onze leden vertoond, waaronder Engel, de derde film van Koen Mortier (Ex-drummer, 22 mei), die geselecteerd is voor de Contemporary World Cinema-sectie. De film, die onlangs het filmfestival van Oostende mocht openen, verschijnt op 19 september in de Belgische zalen.

Engel is de bewerking van een roman van Dimitri Verhulst en vertelt het verhaal van de ontmoeting tussen de prostituee Fae (Fatou N’Diaye) en de beroemde wielrenner Thierry (Vincent Rottiers). Thierry wordt tijdens een vakantie in Senegal verliefd op Fae. Bij elkaar vinden ze liefde, waardigheid en de hoop om uit hun benarde situatie te ontsnappen. Tot Thierry zich vreemd begint te gedragen. Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze gearresteerd. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de plaats waar het allemaal begon…

 

Verder gaat ook Beautiful Boy, de eerste Amerikaanse film van de Belgische regisseur Felix Van Groeningen, in wereldpremière op het filmfestival van Toronto (in de Gala & Special Presentation Line Up). Belgische filmliefhebbers kunnen de film vanaf 21 november op het grote scherm gaan zien.

Felix Van Groeningen is natuurlijk niet aan zijn proefstuk toe. Beautiful Boy is inmiddels zijn zesde film (na Steve + Sky, Dagen zonder lief, De helaasheid der dingen, The Broken Circle Breakdown en Belgica) en vertelt het verhaal van een vader en zijn aan drugs verslaafde zoon. De hoofdrollen worden gespeeld door Steve Carell (The Office, The Big Short, Little Miss Sunshine) en Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Interstellar). Voor Beautiful Boy werkte Van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het productiehuis van Brad Pitt. 

 

Afsluiten doen we met Duelles, de nieuwe thriller van Olivier Masset-Depasse, die gebaseerd is op de roman Derrière la haine van onze succesauteur Barbara Abel. Ook deze film gaat op het Festival van Toronto in wereldpremière. De Belgische première zal plaatsvinden in oktober, op het filmfestival van Gent.

Duelles gaat over de angstaanjagende confrontatie tussen twee buren, Alice en Céline, die boezemvriendinnen waren tot een tragische gebeurtenis hun levens overhoop haalde. Opmerkelijk: de filmmaker koos ervoor om het verhaal naar het verleden te verplaatsen, meer bepaald naar de jaren zestig.

Drie films om in het najaar te ontdekken!

 

 

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons