Hip Hub Hooray
Hiphoptalent gezocht!
juli 16, 2018

Deze zomer transformeert de voormalige Ambiorixkazerne in Tongeren even tot het mekka van de hip hop. Urban festival ‘Hip Hub Hooray’ richt de spotlights op jong aanstormend talent in het genre.

Eind juli gaat dit Euregionaal cultuurproject van start. Sabam for Culture is trotse partner van dit crossover hiphop event, dat bestaat uit workshops, een nazomerkamp én een muziekfestival. Ben je gebeten door urban en hiphop en wil je graag jouw talenten verder ontplooien? Schrijf je dan in voor de ‘hubs’ rond muziek, dans en street art. Samen met professionele coaches leg je een traject af gedurende vier ontmoetingsmomenten. Er is ook een driedaags nazomerkamp in de maand september.
 

Het werkterrein van Hip Hub Hooray is de Euregio Maas-Rijn. Deze regio bruist al jaren van het hiphoptalent. Tot voor kort was onderlinge artistieke uitwisseling praktisch onbestaande. Hip Hub Hooray wil hier verandering in brengen door zowel muziek als publiek over de Euregionale grenzen heen te trekken.

Talent uit de verschillende hiphopscenes ontmoet elkaar om creatief samen te werken tijdens de Hubs. Deze ontmoetingsmomenten worden in goede banen geleid door coaches en inspirators. Het programma  is breed en wordt ingevuld met muzikale productiemomenten, street art en dance. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via hiphubhooray@stadtongeren.be. Op basis van een klein portfolio of CV zullen de recruiters van Hip Hub Hooray een selectie maken.

Naast de individuele Hubs wordt er ook een Hip Hub Retreat opgezet. Dit is een nazomerkamp van 21 tot 23 september waarin street art, muziek en dans centraal staat. De retreat is bedoeld voor jongeren van 15 tot 25 jaar. Het weekend omvat overnachtingen, workshops, diners en begeleiding van professionele coaches. Inschrijven kan via elise@toutmaastricht.nl. Ervaring is niet vereist, lef en motivatie wel!

De finale van Hip Hub Hooray resulteert in een festival op zaterdag 29 september met Belgische, Nederlandse en Duitse hiphop op de affiche. De line-up is een mix van bekende namen en innoverende acts uit de underground. Er worden ook een aantal spots op de affiche vrijgehouden voor deelnemers aan de music Hubs. Een niet te missen kans voor talentvolle producers en rappers! De eerste namen voor dit festival zijn Isha (BE), Sven Alias (NL) en Stikstof (BE). Zij spelen in de Ambiorixkazerne, op outdoor- en  indoorpodia . Hip Hub Hooray!

 www.hiphubhooray.com

 

foto (c) Hip Hub Hooray

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons