Indra Persoons
Indra Persoons is eerste laureate van compositieprijs voor conservatoria
oktober 7, 2022

Op donderdag 6 oktober reikte Sabam de eerste compositieprijs voor conservatoria uit aan Indra Persoons.  Die behaalde als afstuderende masterstudente de hoogste score voor compositie aan de LUCA School of Arts – Campus Lemmens.

Daarmee zetten we de schoolprestaties van deze jonge afstuderende componiste in de verf en geven we haar ontluikende carrière een duwtje in de rug. Indra ontving de prijs uit handen van onze CEO Steven De Keyser tijdens haar proclamatie. Die bestaat uit een cheque ter waarde van 500 euro én een interessant boekenpakket over de muziek(industrie). 

Muziek gaat altijd over voelen

Indra Persoons reageert: “Tijdens het componeren zoek ik een balans tussen het rationele en het emotionele. In het conservatorium trekt men vaak hard richting het rationele, wat logisch is, want zo leren we vakmanschap bij. Maar ik vind het belangrijk om dat emotionele aspect nooit achter te laten. Muziek gaat altijd over voelen. Voor mij moet het een reactie opwekken bij het publiek. Als muziek je niet weet te raken, vind ik het geen goede muziek.”

De uitreiking blijft geen alleenstaand feit. Sabam zal de compositieprijs voor conservatoria dit academiejaar verder uitrollen in samenwerking met nog andere onderwijsinstellingen die de opleiding compositie aanbieden.

Steven De Keyser, CEO van Sabam, motiveert: “Bij Sabam staan we auteurs en componisten bij in alle fases van hun carrière. Dat start vanaf het prille begin. Met haar indrukwekkende prestatie bewijst Indra Persoons dat ze talent heeft voor componeren. Als auteursvereniging zetten we dat graag in de verf en zijn we trots om te kunnen bijdragen aan haar succesverhaal.” 
 

Indra Persoons

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons