RencontresSabamAvignon2024
Inspirerende ontmoetingen in Avignon: onze literaire auteurs in de schijnwerpers
juli 3, 2024

De volgende editie van onze ‘Rencontres de la Sabam’ vindt plaats van 3 tot 6 oktober 2024.  

Drie Nederlandstalige auteurs en drie Franstalige auteurs werden geselecteerd: Pascale Platel, Arne Sierens, Stijn Devillé, Marie-Bernadette Mars, Salvatore Minni en Eléonore Valère-Lachky. Hun teksten zullen in het najaar worden voorgedragen op het podium van het Théâtre Transversal in Avignon.

Zichtbaarheid, kansen en ontmoetingen

We werken samen met Théâtre Transversal om onze auteurs vier dagen lang in de schijnwerpers te zetten met lezingen. Zo willen we hun creaties bekendmaken en verspreiden bij het Franse publiek en bij culturele spelers én buitenlandse kansen creëren voor onze Belgen. 

Over onze ‘Rencontres’ 

We zijn trots op de creatieve kracht van onze auteurs, zowel in Nederlandstalig als Franstalig België, en willen hen helpen om een vergoeding te krijgen voor hun talent. Daarom hebben we dit event opgezet, dat ondertussen een vaste waarde is geworden op de culturele agenda. 

De ‘Rencontres de la Sabam’ zijn ook een platform voor dagelijkse uitwisselingen tussen auteurs, ontmoetingen met de pers, en een kans voor ons om partners uit de sector te ontmoeten en nieuwe kansen te creëren voor onze auteurs.

Hartelijk dank aan onze partners: Théâtre Transversal, VRT, RTBF, Literatuur Vlaanderen en WBI.

Onze auteurs op de radio bij VRT en RTBF

Het event krijgt extra aandacht dankzij een live-uitzending op de VRT (Culture Club Special Avignon) op 4 oktober 2024 om 18u, en op de RTBF op 5 oktober tijdens de Belgische Theaterweek. 

Marie-Bernadette Mars – Arne Sierens (©www.arnesierens.be) – Stijn Devillé – Pascale Platel (© Shalan Alhamwy) – Salvatore Minni – Eléonore Valère-Lachky  

Een vraag? Of wilt u erbij zijn? 

Contacteer ons via sylvie.godefroid@sabam.be.

Voortdurende ondersteuning voor auteurs

Sabam begeleidt haar auteurs vanaf het begin en gedurende hun hele carrière: van hulp bij het creëren van hun debuutwerk, financiële ondersteuning bij de release, tot het partneren met events die hun creaties programmeren. Ons doel? Zorgen dat makers eerlijk worden vergoed voor hun werk via hun auteursrechten. Daarom leidt Sylvie Godefroid, accountmanager Literatuur, Theater & Dans, Visuele Kunsten, een schrijfworkshop om auteurs te begeleiden in het uitdrukken van hun creativiteit.

Op het programma


Les Rencontres de la Sabam à Avignon
Théâtre transversal 
Van 3 tot 6 oktober 2024
Info: sylvie.godefroid@sabam.be

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons