Jeugdauteur Marc de Bel ontvangt de muze van Sabam op de Boekenbeurs
Jeugdauteur Marc de Bel ontvangt de muze van Sabam op de Boekenbeurs
oktober 30, 2019

Marc de Bel ontving eerder vandaag de Muze van Sabam op de Boekenbeurs in Antwerpen. Hij ontving deze prijs uit handen van Sabamvoorzitter Jan Hautekiet. Op die manier wil zijn auteursvereniging een van haar bekendste jeugdschrijvers – al meer dan 25 jaar aandeelhouder van Sabam - belonen voor een ronduit indrukwekkende carrière.

“Al meer dan 30 jaar lang houdt Marc de Bel kleine en grote lezers geboeid met zijn wonderlijke verhalen vol verbeelding. Een uitzonderlijk productieve geest die ons elke keer weer laat dromen. Waar de inspiratie vandaan komt? Het heeft geen belang. Hij heeft een muze, zoveel is duidelijk, en nu heeft hij er nog eentje bij.” verklaart Jan Hautekiet.

 

Marc de Bel: even fantasierijk als productief

Marc de Bel stond meer dan 20 jaar voor de klas waar hij zijn leerlingen elke vrijdag trakteerde op een verhaal. Toen op een bepaald moment het verhaal over Alexander, een 9-jarig jongetje dat een krokodillenei cadeau krijgt, nog niet gedaan was op het einde van het schooljaar, schreef meester Marc zijn eerste boek en deed het cadeau aan zijn leerlingen.

Dat boek was ‘Het ei van oom Trotter’, waarvan ondertussen al meer dan 100.000 exemplaren verkocht zijn en dat al verschillende keren op de planken werd gebracht. Eerder dit jaar ging ook de musicalversie in première waar de Boekenbeursbezoekers vandaag van konden meegenieten.

Ondertussen staat de teller op meer dan 160 titels, verschenen zijn boeken in 12 talen en zijn er al meer dan 2.000.000 exemplaren verkocht. En daar stopt het niet. Naast boeken, staan er ook strips, theaterstukken en filmscenario’s op Marc zijn naam. Goed voor maar liefst 242 werken in de Sabamdatabank.

33 jaar later zijn de verhalen nog altijd niet op. Zo loopt hij naar eigen zeggen momenteel rond met maar liefst 37 nieuwe verhalen in zijn hoofd.

Marc de Bel signeert deze Boekenbeurs opnieuw op de stand van Van Halewyck/Pelckmans uitgevers in hal 1.

 

Over de Muze van Sabam

De Muze van Sabam is een carrièreprijs die Sabam al sinds 1984 uitreikt aan haar aandeelhouders als bekroning voor een bijzonder succesvolle carrière. Het sierlijke bronzen beeldje is van de hand van kunstenaar Hubert Féguenne. Eerdere laureaten waren onder andere Pieter Aspe, Arno, Robbe de Hert, Rocco Granata, Dani Klein, Harry Kümel, Raoul Servais, Jacques Vermeire, Will Tura en Urbanus.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons