U kunt op ons rekenen. Uw auteursrechten worden zoals gepland uitbetaald. 
Hebt u een vraag? Vind het antwoord in onze FAQ’s of gebruik dit contactformulier. Bellen kan u elke werkdag van 9u30 tot 13u op 02 286 84 84

Foto: Alda & Armand
Leen Voet kaapt kunstprijs weg met solotentoonstelling Alda & Armand
december 18, 2020

Leen Voet is de opmerkelijkste visuele kunstenaar van 2019. Ze wint deze prijs voor haar solotentoonstelling Alda & Armand. De Brusselse kunstenaar krijgt naast deze erkenning ook 5000 euro van Sabam for Culture.

Leen Voet: “Deze prijs heeft me blij verrast. Het is een mooie erkenning, die het permanente avontuur, vooruitkijkend naar nieuwe beeldende en conceptuele mogelijkheden en verrassingen, nog plezieriger maakt.”

Met een eeuwenoud en eenvoudig medium neemt Leen Voet een unieke plaats in binnen de schilderkunst.

De onafhankelijke jury prijst Voet voor haar compleet eigen stijl en stem: “Ze benadert het creatieproces uitgesproken conceptueel en heeft een unieke manier om als schilder om te gaan met een begrip zoals auteurschap. Met een eeuwenoud en eenvoudig medium neemt Leen Voet een unieke plaats in binnen de schilderkunst”.

Naar aanleiding van deze prijs sprak kunstkenner en jurylid Peter Bernaerts met de gelukkige winnaar.

Bekijk het interview.

Over Alda & Armand

In de solotentoonstelling Alda & Armand presenteert Leen Voet een reeks olieverfschilderijen op groot formaat. De werken zijn gebaseerd op vier keukenhanddoekjes met gezeefdrukte bloemen die Leen enkele jaren geleden van haar vader kreeg. Sommige zijn minutieus geschilderde en uitvergrote kopieën van deze handdoekjes, andere heeft de kunstenaar herwerkt met rechte lijnen en scherpe hoeken.

Over de prijs

Sabam for Culture gaat op zoek naar de opmerkelijkste visuele kunstenaar van het afgelopen jaar. De focus ligt op de creatie van nieuwe visuele werken in diverse genres: schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, installaties, enz. De winnaar krijgt officiële erkenning én een geldprijs van 5000 euro. Daarmee investeert Sabam in de carrière van de laureaat.

Die werd gekozen door een onafhankelijke jury bestaande uit Peter Bernaerts (veilinghuis Bernaerts), Bart De Baere (directeur M HKA), Mieke Mels (Curator Mu.ZEE) en Valerie Verhack (Curator M Leuven)

Lees wie genomineerd was.

 

Foto © Kristien Daem

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons