Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 30 september en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Tot 30 september kan dat elke werkdag van 9u30 tot 13u op het nummer 02 286 84 84.

Theater
Maak kans op financiële steun voor nieuw theaterwerk
september 11, 2020

U wil u een nieuwe theatervoorstelling maken? Laat het ons weten vóór 30 september en maak kans op financiële steun. Sabam for Culture stelt extra middelen beschikbaar voor een totaalbedrag van € 37.000! Op die manier willen we de heropstart van de podiumkunsten ondersteunen. 

Door de coronacrisis moesten heel wat kunst- en cultuurhuizen noodgedwongen hun programmatie en engagementen verschuiven. Dat heeft ook gevolgen op lange termijn. Zo dreigen nieuwe producties moeilijker ondersteuning te vinden. Sabam for Culture biedt makers daarom de mogelijkheid om nieuw theaterwerk te ontwikkelen. We staan open voor alle genres: theater, dans, muziektheater, comedy, circus, transdisciplinair, ea.

Een onafhankelijke jury selecteert de beste dossiers en wijst elk van hen een budget toe.

Voorwaarden?

  • Motiveer welk bedrag u nodig hebt en waarvoor u het wenst te gebruiken. Alle voorstellen zijn welkom:  financiering loonkosten (we bekijken dit in het kader van fair practice) of productiekosten, vertaling van een theatertekst, opname van een trailer, beroep doen op een (internationale) expert, ....
  • U bent aangesloten bij Sabam of wenst aan te sluiten.
  • U mag slechts één aanvraag indienen.
  • Uw werk bevindt zich in de creatie- of repetitiefase. Er moet op het moment van de aanvraag nog geen zicht zijn op de presentatie van uw werk. Is dat wel het geval? Dan kan u beroep doen op één van onze creatiebeurzen.
  • U kan aantonen dat er reeds ondersteunende professionele partners aan boord zijn: coproducenten, residentieplekken, ea. 
  • Aanpassingen van bestaande werken komen niet in aanmerking. 
  • Deze beurs is niet combineerbaar met andere beurzen voor hetzelfde project. 

Interesse?

  • Stuur uw motivatiedossier (in PDF-formaat) naar sabamforculture@sabam.be
  • Vermeld de artistieke (theatertekst, script of andere) en financiële stand van zaken van uw project.
  • Toon aan waar de noden liggen en wat u met deze beurs wil ondernemen. 

Ontdek ook ons permanent beurzenaanbod

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons