MIA's
MIA’s verplaatst naar 30 april
januari 4, 2022

De uitreiking van de Music Industry Awards (MIA’s) wordt vanwege de vijfde coronagolf verplaatst van 3 februari naar 30 april 2022. Dan reiken VRT en VI.BE eindelijk opnieuw de felbegeerde MIA’s uit. Ook nu is Sabam for Culture een trotse partner van dit evenement. Maar liefst 39 groepen en artiesten werden genomineerd, waaronder opvallend veel nieuwkomers en Nederlandstalige artiesten. Songwriter Stefaan Fernande maakt postuum kans op een MIA. 

Het belooft een bijzondere editie van de MIA’s te worden. Omdat de uitreiking van de Vlaamse muziekprijzen in 2021 niet kon doorgaan wegens de coronacrisis, vindt er in 2022 een feestelijke dubbeleditie plaats: zowel artiesten en hits uit 2020 als 2021 komen aan bod.

Grootste kanshebbers

Met zes nominaties op haar naam is de Brusselse zangeres Angèle dé grote favoriet voor deze editie. 

Balthazar, Regi en Zwangere Guy hebben elk vijf nominaties op zak. 

Ook nieuwkomers Meskerem Mees, Sylvie Kreusch, Metejoor en gevestigde waarde Bart Peeters maken – met elk vier nominaties – grote kans op een award. 

Tot slot maken Stromae en Camille elk kans op drie beeldjes. 

Wat opvalt? De vele nieuwkomers en Nederlandstalige artiesten bij de genomineerden, waaronder ook verschillende vrouwelijke artiesten. Zowel jong talent als gevestigde waarden doen het goed. 

Eerste postume MIA? 

Nog opvallender: songwriter Stefaan Fernande werd postuum genomineerd in de categorie ‘Auteur/componist’. 

Stefaan, die in september overleed, is het creatieve brein achter talloze Vlaamse hits, zoals ‘Nobelprijs’ van Clouseau, ‘Porselein’ van Yasmine en het zeer aanstekelijke én genomineerde ‘Vuurwerk’ van Camille. 

 

Ontdek hier alle genomineerden.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 30 april 2022 in Paleis 12 en wordt live uitgezonden op Eén.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons