Ontdek ons nieuw beurzenaanbod voor theater & dans
Ontdek ons nieuw beurzenaanbod voor theater & dans
maart 10, 2020

Sabam for Culture geeft haar leden maar al te graag een financieel duwtje in de rug om hen te helpen bij de opbouw van hun artistieke carrière in België en het buitenland.

Zo bieden we specifiek voor theater & dans vier verschillende beurzen aan, waaronder de nieuwe coachingbeurs bij de creatie van een eerste voorstelling. Meer info over de verschillende beurzen, vindt u hieronder.

Eerder konden onder andere Kristien De Proost (creatiebeurs voor ‘Simon, Garfunkel, My Sister and Me’), Sven Ronsijn (creatiebeurs voor ‘BAM!’) en Bartold Uyttersprot (beurs scènemuziek voor ‘Sonico. The Heart Is the Muscle We Like to Work Out’) al op steun rekenen. Stuk voor stuk voorstellingen die u nu kan bekijken.

En ook Joke Emmers kon rekenen op een creatiebeurs voor 'Lubricant for life': "Voor mij is de beurs enorm bruikbaar geweest om nog dieper over de vorm na te denken. We wilden een grote geluksshow, maar wisten niet wat de beste vorm zou zijn. Inhoudelijk zijn we dankzij de beurs ook een stapje verder kunnen gaan dan onze vorige voorstelling."

Creatiebeurs Podiumkunsten (alle genres) - Sabam for Culture steunt auteurs met een creatiebeurs van €3.000. De helft van dat bedrag wordt rechtstreeks aan de auteur/maker uitbetaald voor de creatie en de andere helft gaat naar het ondersteunende professioneel gezelschap/productiehuis of festival voor de effectieve productie van het stuk. Deze beurs staat open voor alle genres (theater, dans, muziektheater, circus, transdisciplinair, …). Geïnteresseerd? Klik hier voor meer info.

Deelname aan buitenlandse festivals – Bent u geselecteerd voor een buitenlands festival of door een buitenlands huis? Dan kan u aanspraak maken op deze beurs van € 1.000.

Scènemuziek - Sabam for Culture ondersteunt haar componisten voor het creëren van scènemuziek, met een creatiebeurs ter waarde van € 1.500.

Ontwikkelingsbeurs jong werk (coaching) – Deze beurs werd in het leven geroepen om auteurs te helpen bij het zetten van de eerste stappen naar de creatie van een eerste eigen voorstelling. Doet u beroep op een coach voor advies en feedback over het project? Dan kan Sabam for Culture € 500 van de vergoeding terugbetalen.

Geïnteresseerd? Klik hier voor meer info.

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons