Beurzen

Ontdek hier ons gamma creatiebeurzen voor professionele theaterauteurs.

Creatiebeurs Podiumkunsten (alle genres)

Sabam for Culture steun auteurs binnen het domein van de podiumkunsten met een creatiebeurs van €3.000. Waarvan € 1.500 rechtstreeks aan de auteur/maker uitbetaald wordt voor de creatie en 1500€ aan het ondersteunende professioneel gezelschap/productiehuis of festival voor de effectieve productie van het stuk. Deze beurs staat open voor alle genres (theater, dans, muziektheater, circus, transdisciplinair, …).

Meer info? Klik hier!

Deelname aan buitenlandse festivals

Sabam for Culture ondersteunt jonge podiumkunstenaars die geselecteerd worden op een buitenlands festivals en buitenlandse huizen. Deze beurs bedraagt 1000€.

Meer info? Klik hier!

Scènemuziek

Sabam for Culture ondersteunt haar componisten voor het creëren van scènemuziek, met een Creatiebeurs ter waarde van €1.500.

Meer info? Klik hier!

Ontwikkelingsbeurs jong werk (coaching)

Sabam for Culture ondersteunt haar auteurs/makers in de eerste stappen naar het creëren van een eerste eigen voorstelling. Indien ze beroep doen op een coach om advies en feedback over het project te ontvangen, kan Sabam for Culture een deel van de vergoeding van de coach terugbetalen. Deze beurs bedraagt 500€.

Meer info? Klik hier!