Beurzen

Ontdek hier ons gamma creatiebeurzen voor professionele theaterauteurs.

Residentiebeurs Podiumkunsten

--- Het budget voor deze beurs is helaas uitgeput. Doe uw aanvraag vanaf Januari 2023 --- U hebt een residentieplek aangeboden gekregen van een culturele speler in België of in het buitenland? Denk aan een theater, producent, gezelschap, cultureel centrum, festival ... Dan is deze beurs echt iets voor u!

Creatiebeurs Podiumkunsten (alle genres)

--- Het budget voor deze beurs is helaas uitgeput. Doe uw aanvraag vanaf Januari 2023 --- Sabam for Culture steunt auteurs met een creatiebeurs van maximum € 2.000 die openstaat voor alle genres (theater, dans, muziektheater, circus, transdisciplinair, …).

Beurs voor creatie van podcasts & audioverhalen

--- Het budget voor deze beurs is helaas uitgeput. Doe uw aanvraag vanaf Januari 2023 --- Bent u van plan om een nieuwe podcast of een audioverhaal te lanceren? Dan geeft Sabam for Culture u graag dat éxtra duwtje in de rug. Via deze beurs betalen we 50% van uw totale productiekosten terug, met een maximum van 1.000 euro.

Scènemuziek

--- Het budget voor deze beurs is helaas uitgeput. Doe uw aanvraag vanaf Januari 2023 --- Sabam for Culture ondersteunt haar componisten voor het creëren van scènemuziek, met een creatiebeurs ter waarde van € 2.000.

Deelname aan buitenlandse festivals

--- Het budget voor deze beurs is helaas uitgeput. Doe uw aanvraag vanaf Januari 2023 --- Sabam for Culture ondersteunt jonge podiumkunstenaars die geselecteerd worden op een buitenlands festivals en buitenlandse huizen. Deze beurs bedraagt € 1.000.

Ontwikkelingsbeurs jong werk (coaching)

--- Het budget voor deze beurs is helaas uitgeput. Doe uw aanvraag vanaf Januari 2023 --- Sabam for Culture ondersteunt haar auteurs/makers in de eerste stappen naar het creëren van een eerste eigen voorstelling. Indien ze beroep doen op een coach om advies en feedback over het project te ontvangen, kan Sabam for Culture een deel van de vergoeding van de coach terugbetalen. Deze beurs bedraagt € 500.