FIFF 2018

share

Prijzenregen op het Internationaal Festival van de Franstalige Film

oktober 11, 2018

Op het Internationaal Festival van de Franstalige Film (FIFF) in Namen zijn weer heel wat regisseurs en scenarioschrijvers in de prijzen gevallen. Het filmfestival, dat dit jaar aan zijn 33ste editie toe was, kon rekenen op de steun van Sabam for Culture.
Zo ging de Bayard d’Or voor beste film, -aangeboden door Sabam for Culture- naar de documentaire “M” van de Française Yolande Zauberman.

De speciale juryprijs ging naar rapper en Sabamlid Baloji voor zijn eerste korte fictiefilm Kaniama Show, een satire van de propagandistische televisie in Afrika.Guillaume Senez sleepte dan weer de Cinevox-prijs in de wacht met zijn nieuwe langspeelfilm “Nos batailles”. De promospot voor deze film zal nu een week lang worden uitgezonden in Brusselse en Waalse zalen. De film zelf zal in UGC België worden vertoond.
 
Benjamin Belloir, pas afgestudeerd aan INSAS, won de twee populairste prijzen met zijn “Accord parental”. De film gaat over een 19-jarig meisje, dat betaalde sekscams maakt met vreemden. Op een avond wordt ze betrapt door haar broer, die alles aan haar moeder dreigt te vertellen. RTBF en ARTE kopen nu de rechten op deze kortfilm, die onder meer op Court-circuit van ARTE zal worden uitgezonden.


Op het filmfestival gingen ook de werken van drie van onze regisseurs en scenarioschrijvers in avant-première: “Sofia”, de eerste langspeelfilm van Meryem Benm’Barek, “Niet schieten” van Stijn Coninx en “Bastaard” van Mathieu Mortelmans.


Voor het vierde jaar op rij organiseerde het filmfestival de workshop “Le 3ème personnage”, die in het teken van filmmuziek staat. Twaalf regisseurs, die voor hun film productie- of ontwikkelingssteun kregen, stelden hun scenario voor aan verschillende componisten, die de regisseurs en producers dan probeerden te overtuigen met hun muziek. Deze workshop wordt samen met Sacem, Wallonie-Bruxelles Musiques en Sabam for Culture georganiseerd en werd dit jaar bijgewoond door verschillende van onze componisten: Samuel Arnone, David Callas, Florent Jeunieaux, Rafaël Leloup, Laëtitia Piette, Eric Ronsse, Delphine Tellier en Guillaume Van Parys.
Sabam for Culture verheugt zich dat ze regisseurs en componisten op deze manier kon samenbrengen.

Op naar de volgende editie!

 

Voor het volledige palmares : klik hier !

 

 

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons