Eregalerij 2020
Radio 2 en Sabam For Culture eren Soulsister en Wouter Van Belle tijdens de 20e editie van De Eregalerij
januari 15, 2020

Op donderdag 19 maart 2020 vieren Radio 2 en Sabam for Culture 20 jaar De Eregalerij tijdens een liveshow in Kursaal Oostende. Dit jaar worden Soulsister en Wouter Van Belle opgenomen in De Eregalerij voor een leven vol muziek, een bekroning voor hun grote betekenis voor - en invloed op de Vlaamse muziek. Bovendien krijgen ze ook een muzikale ode van collega-artiesten als Laura Tesoro, Simon Nuytten van Bazart, Flip Kowlier en Helmut Lotti.

In 1988 leerde heel Europa en zelfs de Verenigde Staten Jan Leyers en Paul Michiels kennen met het nummer 'The way to your heart'. Van hun debuutplaat 'It takes two' vlogen er meer dan 700.000 exemplaren de deur uit. Daarna volgenden succesvolle jaren dankzij hun tweede album 'Heat' en een trip naar de Verenigde Staten. In 1993 stond Soulsister in het voorprogramma van Sting tijdens diens Europese tournee, een unicum in de Belgische muziekgeschiedenis. Na een pauze van meer dan tien jaar, zijn ze sinds 2008 helemaal terug.

'Ebbenhout blues' van Wigbert was de eerste nummer 1-hit als producer voor Wouter van Belle. Dat was slechts het begin van een indrukwekkende lijst van nummers waar hij aan zou meewerken: ‘Mia’ van Gorki, ‘Satelliet Suzy' en 'Ik hou van u' van Noordkaap en de eerste plaat van Novastar met hits als 'Wrong' en 'The best is yet to come'. Hij wordt gezien als de ontdekker van Flip Kowlier solo en Yevgueni en is de man achter de internationale doorbraak van Axelle Red. In 1998 richtte Van Belle samen met kompaan Werner De Wachter het platenlabel Petrol Music op. Meer recent nog startte hij een het nieuwe urban label Sanseveria.

Redenen genoeg dus om Soulsister en Wouter Van Belle op te nemen in De Eregalerij van Radio 2 en Sabam For Culture. Een eer die eerder al te beurt viel aan Guido Belcanto, Axelle Red, Stefaan Fernande, Jean Blaute, Urbanus, Dani Klein en vele anderen.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons